05/06/2022 05/06/2022 Της Ζήνας Λυσάνδρου-Παναγίδη, Δημάρχου Λευκονοίκου Με ιδιαίτερη συγκίνηση, χαρά, τιμή και εθνική περηφάνια παρουσιάζουμε στους δημότες μας αλλά και τους φίλους και τις φίλες μας δύο νέες εκδόσεις μας: 1. «Του Λευκονοίκου τα Πεσόντα τέκνα», ένα Λεύκωμα ….σελίδων, αφιερωμένο στα παιδιά της κωμόπολής μας τα οποία αφιέρωσαν τη ζωή τους για την προάσπιση της πατρίδας...
05 Ιουνίου, 2022 - 18:55

Η Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη για τις δύο νέες εκδόσεις του Δήμου Λευκονοίκου

Διαδώστε:
Η Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη για τις δύο νέες εκδόσεις του Δήμου Λευκονοίκου

Της Ζήνας Λυσάνδρου-Παναγίδη, Δημάρχου Λευκονοίκου

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, χαρά, τιμή και εθνική περηφάνια παρουσιάζουμε στους δημότες μας αλλά και τους φίλους και τις φίλες μας δύο νέες εκδόσεις μας:

1. «Του Λευκονοίκου τα Πεσόντα τέκνα», ένα Λεύκωμα ….σελίδων, αφιερωμένο στα παιδιά της κωμόπολής μας τα οποία αφιέρωσαν τη ζωή τους για την προάσπιση της πατρίδας μας από το 1964-1974, όπως ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκονοίκου.

Σε αυτό το Λεύκωμα «Του Λευκονοίκου τα πεσόντα τέκνα» ο τίτλος είναι παρμένος από το επίγραμμα που είχε την ευγενή καλοσύνη να συνθέσει για τους ήρωές μας, μετά από παράκλησή μας, ο μεγαλύτερος εν ζωή Έλληνας Ποιητής, ο Ακαδημαϊκός Κυριάκος Χαραλαμπίδης, Επίτιμος Δημότης Λευκονοίκου. Οι ευχαριστίες και η ευγνωμοσύνη μας θα είναι εσαεί για τη μέγιστη τιμή που μας έκανε!

2. «Φωτεινή Πορεία». Φωτοαναστατική ανατύπωση του περιοδικού του Γυμνασίου Λευκονοίκου από το 1965-66 μέχρι το 1972-73, μια έκδοση 840 σελίδων της Ιεράς και Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, την οποία ευγνωμονούμε για την προσφορά της στον Σύνδεσμο Αποφοίτων, Μαθητών και Απογόνων Ανωτέρας Σχολής-Γυμνασίου Λευκονοίκου.

Ο ηγούμενος της Μονής, Γέροντας Εφραίμ, απόφοιτος του Γυμνασίου Λευκονοίκου, επιστρέφει στο Γυμνάσιό του τα τροφεία του πνεύματος. Τα οκτώ τεύχη της Φωτεινής Πορείας μάς τα χάρισε, και την ευχαριστούμε, η κ. Χρυστάλλα Χατζηγεωργίου, σύζυγος του φιλολόγου μας, μ. Γεώργιου Χατζηγεωργίου εξ Αιγιαλούσης, ο οποίος είχε τα τεύχη αυτά στη βιβλιοθήκη του. Γι’ αυτό τον μακαρίζουμε!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων