17/06/2019 17/06/2019 Αλέξανδρος Χριστοδούλου, Θεολόγος «Απ’ αυτό, ανάβει η επιθυμία σαν φωτιά. Γιατί, όπως η φωτιά, όταν φθάσει σε κάποιο χορτάρι ή καλαμιά, δεν περιμένει κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά, μόλις έρθει σ’ επαφή με την ύλη, αμέσως ανάβει λαμπερή φλόγα, έτσι κι η φωτιά της επιθυμίας που είναι μέσα μας, όταν με την όραση των ματιών έρθει...
17 Ιουνίου, 2019 - 14:27

Και ποιά ζημιά, θα μπορούσε να συμβεί από το απρόσεκτο κοίταγμα;

Διαδώστε:
Και ποιά ζημιά, θα μπορούσε να συμβεί από το απρόσεκτο κοίταγμα;

Αλέξανδρος Χριστοδούλου, Θεολόγος

«Απ’ αυτό, ανάβει η επιθυμία σαν φωτιά. Γιατί, όπως η φωτιά, όταν φθάσει σε κάποιο χορτάρι ή καλαμιά, δεν περιμένει κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά, μόλις έρθει σ’ επαφή με την ύλη, αμέσως ανάβει λαμπερή φλόγα, έτσι κι η φωτιά της επιθυμίας που είναι μέσα μας, όταν με την όραση των ματιών έρθει σαι επαφή με ευειδή και ακτινοβολούσα ομορφιά, αμέσως ανάβει φωτιά στην ψυχή.

Μη βλέπεις λοιπόν την πρόσκαιρη ηδονή, που προκαλείται απ’ τη θέα, αλλά κοίταξε τη διαρκή θλίψη που προέρχεται απ’ την επιθυμία. Γιατί η πρώτη, αφού μας προκαλέσει το τραύμα, πολλές φορές δραπετεύει, ενώ το τραύμα δεν δραπετεύει, αλλά μένει πολλές φορές και καταστρέφει.

 

 

 ΑΠ’ την Γ΄ Ομιλία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου «Εις το είδον τον Κύριον καθήμενον»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων