04/06/2020 04/06/2020 Μια υπέροχη ανάρτηση για το πώς η Ορθόδοξη Εκκλησία αγκαλιάζει τους ανθρώπους όλων των χρωμάτων έκανε η Ορθόδοξη Μητρόπολη Ζάμπιας στη σελίδα της στο facebook. Τίτλος της «Μια μαύρη ψυχή -Το πραγματικό πρόβλημα»: «Δεδομένου του τι συμβαίνει στην Αμερική, γνωρίστε μας ότι στην Ορθόδοξη Εκκλησία δεν υπάρχει καμία απολύτως διάκριση μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών χρωμάτων. Το πιο υπέροχο παράδειγμά...
04 Ιουνίου, 2020 - 10:53
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2020 - 10:56

«Μια μαύρη ψυχή – Το πραγματικό πρόβλημα»

Διαδώστε:
«Μια μαύρη ψυχή – Το πραγματικό πρόβλημα»

Μια υπέροχη ανάρτηση για το πώς η Ορθόδοξη Εκκλησία αγκαλιάζει τους ανθρώπους όλων των χρωμάτων έκανε η Ορθόδοξη Μητρόπολη Ζάμπιας στη σελίδα της στο facebook.

Τίτλος της «Μια μαύρη ψυχή -Το πραγματικό πρόβλημα»:

«Δεδομένου του τι συμβαίνει στην Αμερική, γνωρίστε μας ότι στην Ορθόδοξη Εκκλησία δεν υπάρχει καμία απολύτως διάκριση μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών χρωμάτων. Το πιο υπέροχο παράδειγμά μας είναι φυσικά ο Άγιος Μωυσής ο Μαύρος (o Αιθίοπας), δηλαδή ο Άγιος Μωυσής ο Ισχυρός.

Είχε σκούρο δέρμα στο σώμα και κάποτε ήταν επίσης σκοτεινή και η ψυχή του. Ωστόσο, μόλις συνειδητοποίησε τον αληθινό δρόμο προς τη σωτηρία, το αληθινό φως και τις αιώνιες ευλογίες, έγινε μοναχός. Έτσι, ώθησε τον εαυτό του σε εκπληκτικά ασκητικά επιτεύγματα, σε αδιάλειπτη προσευχή και έντονη νηστεία, εξαγνίζοντας τελικά την ψυχή του από τα πάθη μετά από πολλά χρόνια και αποκτώντας μεγάλη χάρη.
Παρά το ότι το σώμα του παρέμεινε μαύρο, η ψυχή του έλαμπε ολόλευκη, σε βαθμό που ο ίδιος ο Χριστός τον επισκέφτηκε κάποτε, κάτι που συμβαίνει μόνο σε εξαιρετικά άγιες ψυχές. Εκτιμούμε ιδιαίτερα αυτόν τον μεγάλο άγιο, γιατί μετανόησε από μεγάλες αμαρτίες και πέτυχε στη μοναστική του ζωή, φτάνοντας σε ένα υψηλό, απαράμιλλο επίπεδο ένωσης με τον Θεό.

Η ακόλουθη ιστορία στη ζωή του τα αποδεικνύει όλα αυτά: «Αφού πέτυχε στη μοναστική του ζωή μετά από πολλά χρόνια, έγινε Πατέρας και πνευματικός 500 αδελφών, οι οποίοι τον εξέλεξαν, ώστε να διοριστεί ιερέας. Όταν βρέθηκε μπροστά στον Πατριάρχη να χειροτονηθεί, ο Πατριάρχης ήθελε να τον δοκιμάσει, ρωτώντας τους πρεσβύτερους «Ποιος έφερε αυτόν τον μαύρο εδώ;» Τον έδιωξε. Ο Μωυσής υπάκουσε, μονολογώντας: «Καλώς έπραξαν, μαύρε!»

Ο Πατριάρχης, ωστόσο, τον κάλεσε πίσω, τον χειροτόνησε ιερέα και του είπε: «Μωυσή, τώρα έγινες ολόκληρος λευκός«

Όπως είπε ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα: «Στον Χριστιανισμό, στην Εκκλησία, οι άνθρωποι αξιολογούνται όχι βάσει του φύλου, της κοινωνικής θέσης, του μορφωτικού επιπέδου, των οικονομικών τους, των ταλέντων τους και ούτω καθεξής. Οι άνθρωποι διακρίνονται και αξιολογούνται με μία μόνο βάση – την αγιότητα. Για τον Θεό δεν υπάρχει ούτε άνδρας ούτε γυναίκα. Υπάρχουν μόνο αμαρτωλοί και μετανοημένοι, οι κακοί και οι ευσεβείς, οι άγιοι και οι πιο άγιοι.
Το χρώμα της ψυχής είναι πολύ σημαντικό, ενώ το χρώμα του σώματος δεν είναι καθόλου σημαντικό»

Ελεύθερη απόδοση από την αγγλική γλώσσα: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων