22/04/2022 22/04/2022 Αγαπητοί συνδημότες και αγαπητές συνδημότισσες, φίλοι και φίλες. Καλό Πάσχα! Ανάσταση στις καρδιές και Ανάσταση στην πατρίδα μας. Το Άγιο Φως ας γεμίσει τις καρδιές όλων μας με χαρά, αγάπη, πίστη, ελπίδα και αισιοδοξία Σε αυτή την επικοινωνία μας, σας ενημερώνω για τις επαφές που είχαμε στην Αθήνα ως Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων με εκπροσώπους της...
22 Απριλίου, 2022 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2022 - 11:56

Μήνυμα Δημάρχου Λευκονοίκου για το Πάσχα

Διαδώστε:
Μήνυμα Δημάρχου Λευκονοίκου για το Πάσχα

Αγαπητοί συνδημότες και αγαπητές συνδημότισσες, φίλοι και φίλες.

Καλό Πάσχα!

Ανάσταση στις καρδιές και Ανάσταση στην πατρίδα μας. Το Άγιο Φως ας γεμίσει τις καρδιές όλων μας με χαρά, αγάπη, πίστη, ελπίδα και αισιοδοξία

Σε αυτή την επικοινωνία μας, σας ενημερώνω για τις επαφές που είχαμε στην Αθήνα ως Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων με εκπροσώπους της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Ελλάδας στις 3 και 4 Απριλίου 2022, καθώς και για άλλες συναντήσεις που είχα στην Αθήνα.

Ως Δήμαρχος Λευκονοίκου, ενημέρωσα τους συνομιλητές μας, ανάμεσα σε άλλα, για την αναστήλωση του Αρχαγγέλου μας, την άρνηση των αρχών του ψευδοκράτους να μας επιτρέψουν να τελέσουμε θεία λειτουργία, όπως και για το παζαράκι που έκαναν μέσα στον ναό μας οι τουρκοκύπριοι, για την καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κοιμητήριό μας.

Επιπρόσθετα, τους μίλησα για το παράνομο αεροδρόμιο στη γη μας και τα τουρκικά drones που σταθμεύουν σε αυτό, για τον κόσμο μας που φεύγει χωρίς να δει το νόστιμον ήμαρ, για τις αδικίες σε βάρος των προσφύγων, αλλά και τους ευχαρίστησα, γιατί η Ελλάδα μάς βοήθησε σε εκείνους τους χαλεπούς καιρούς, κυρίως τη γενιά μας που σπουδάζαμε τότε, γι’ αυτό της οφείλουμε το «ευ ζην».

Αναμφίβολα, μαζί με τους και τις συναδέλφους μου, τους τονίσαμε την αδικία που νιώθουμε εμείς οι πρόσφυγες της Κύπρου για την έλλειψη κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, η οποία εδώ και 48 χρόνια έχει εισβάλει στο νησί μας, και τώρα εμφανίζεται και ως ειρηνοποιός.

Σας εύχομαι να χαρείτε τη Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας!

Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου, ας φέρει την ειρήνη και την όντως ελευθερία στον κόσμο μας, και σε μας επιστροφή στην κωμόπολή μας!

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς,

Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη,

Δήμαρχος Λευκονοίκου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων