14/11/2020 14/11/2020 Η ίδια η ιστορία του ανθρώπινου γένους, μαρτυρεί το πέρασμα δισεκατομμυρίων ανθρώπων πάνω στη γη, που όμως δεν άφησαν πίσω τους κανένα ίχνος η αποτύπωμα, ήταν απλά περαστικοί από αυτή τη ζωή. Ο Μητροπολίτης Παύλος δεν δέχτηκε να είναι απλά ένας περαστικός ή μια ακόμη χαμένη φωνή μέσα στη φασαρία της πόλης. Η φωνή του...
14 Νοεμβρίου, 2020 - 12:35
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2020 - 12:45

Ο Άγγελος από την Αντιόχεια: Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος

Διαδώστε:
Ο Άγγελος από την Αντιόχεια: Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος

Η ίδια η ιστορία του ανθρώπινου γένους, μαρτυρεί το πέρασμα δισεκατομμυρίων ανθρώπων πάνω στη γη, που όμως δεν άφησαν πίσω τους κανένα ίχνος η αποτύπωμα, ήταν απλά περαστικοί από αυτή τη ζωή.

Ο Μητροπολίτης Παύλος δεν δέχτηκε να είναι απλά ένας περαστικός ή μια ακόμη χαμένη φωνή μέσα στη φασαρία της πόλης. Η φωνή του έφθανε σε μας ως μία δροσερή αύρα που γλύκαινε και ανέπαυε τις ψυχές μας, ηρεμούσε την πόλη και σταματούσε τη φασαρία της, καθώς μιλούσε το Άγιο Πνεύμα μέσα του και διαμέσου αυτού, με λόγο τέτοιο που θα τον θυμούνται όλες οι γενιές της Αντιόχειας κάθε φορά που θα ευαγγελίζονται το Λόγο του Θεού.

Ένας από τους σημαντικότερους αγγέλους της Εκκλησίας της Αντιόχειας, και από τους σημαντικότερους της σύγχρονης εποχής, ο Άγγελος του Χαλεπίου, είναι ο αξιοσέβαστος πατήρ όλων μας και μητροπολίτης μας Παύλος Γιαζίγκι, ο άνθρωπος του Θεού και ο υπηρέτης του.

Λατρεύω να μιλάω για τον αγαπημένο μου πατέρα εν Θεώ, τον Μητροπολίτη Παύλο Γιαζίγκι, τον καθαρό, με την ταπεινή καρδιά. Με την λέξη «πατέρα» εννοώ ότι ξαναγεννήθηκα εν Χριστώ χάρη σε αυτόν και με μετέφερε από τον παλιό μου κόσμο στο νέο, παρόλο που νιώθω πως δεν είμαι άξιος να είμαι πνευματικό του παιδί, λόγω της μεγάλης πνευματικής απόστασης που μας διακρίνει, επειδή πιστεύω πως ο μητροπολίτης μας είναι μία κορυφή που δύσκολα μπορεί να τη φτάσει κανείς.

ΔΙΑΒΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων