11/07/2022 11/07/2022 Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζάχαρου, Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας Όπως αναφέρει ο άγιος Σιλουανός και εξηγεί ο άγιος Σωφρόνιος, ο λόγος του Θεού μπορεί να αντηχήσει στην καρδιά του ανθρώπου εναρμονισμένος με την προσευχή. Ως αποτέλεσμα της πτώσεώς του, ο άνθρωπος είναι διηρημένος σε όλα τα επίπεδα. Άλλο πράγμα έχει στον νου, ένα άλλο στην...
11 Ιουλίου, 2022 - 10:40
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2022 - 10:28

Ο άγιος Σωφρόνιος, άνθρωπος του λόγου του Θεού

Διαδώστε:
Ο άγιος Σωφρόνιος, άνθρωπος του λόγου του Θεού

Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζάχαρου, Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας

Όπως αναφέρει ο άγιος Σιλουανός και εξηγεί ο άγιος Σωφρόνιος, ο λόγος του Θεού μπορεί να αντηχήσει στην καρδιά του ανθρώπου εναρμονισμένος με την προσευχή.

Ως αποτέλεσμα της πτώσεώς του, ο άνθρωπος είναι διηρημένος σε όλα τα επίπεδα. Άλλο πράγμα έχει στον νου, ένα άλλο στην καρδιά του, και άλλο επιθυμεί με τις αισθήσεις του. Δεν έχει υπόσταση. Ο Θεός όμως δεν μπορεί να μιλήσει στον άνθρωπο, όσο αυτός είναι διασπασμένος. Με τον άθλο της μετανοίας η θνητή φύση του ενισχύεται· η ύπαρξή του του θεραπεύεται και συνενώνεται σε σφιχτό κόμπο. Τότε ο Θεός μπορεί να δώσει λόγο, διότι, όταν ο Θεός μιλά στον άνθρωπο, απευθύνεται στην υπόστασή του, στην καρδιά του, εκεί όπου βρίσκεται συγκεντρωμένο όλο του το είναι. Η συνομιλία αυτή είναι προσωπική, και μεταδίδει νέα γνώση άνωθεν για την πνευματική ανακαίνιση του ανθρώπου.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων