06/04/2020 06/04/2020 Γιατί ο Μητροπολίτης Λεμεσού δεν είναι ανεύθυνος “Οι ενέργειες της Μητρόπολης Λεμεσού να μεταθέσει την ώρα του εσπερινού και να καλέσει τους πιστούς να συμμετάσχουν δεν μπορούν να θεωρηθούν παράνομες, αλλά ανεύθυνες, δήλωσε την Παρασκευή ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, τονίζοντας ότι τα οδυνηρά μέτρα προστασίας της υγείας των πολιτών θα πρέπει να τηρούνται με...
06 Απριλίου, 2020 - 13:59

Ο λιθοβολισμός που επιστρέφεται με αγάπη

Διαδώστε:
Ο λιθοβολισμός που επιστρέφεται με αγάπη

Γιατί ο Μητροπολίτης Λεμεσού δεν είναι ανεύθυνος

“Οι ενέργειες της Μητρόπολης Λεμεσού να μεταθέσει την ώρα του εσπερινού και να καλέσει τους πιστούς να συμμετάσχουν δεν μπορούν να θεωρηθούν παράνομες, αλλά ανεύθυνες, δήλωσε την Παρασκευή ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, τονίζοντας ότι τα οδυνηρά μέτρα προστασίας της υγείας των πολιτών θα πρέπει να τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια και όχι η θρησκευτική ευλάβεια να γίνεται πρόξενος περαιτέρω προβλημάτων.”

Αυτή η απάντηση του κύπριου εισαγγελέα θα μπορούσε να πει  κανείς ότι μας βάζει σε σκέψεις.

Διότι η αλήθεια είναι, ότι πραγματικά η πράξη του Μητροπολίτη Λεμεσού δεν είναι παράνομη αλλά σίγουρα δεν είναι και ανεύθυνη.

Γιατί δεν είναι ανεύθυνη;

Διότι ο Ιεράρχης καταρχήν μην ξεχνάμε, ότι έχει την ευθύνη μεγάλου μέρους του λαού της Κύπρου και όχι μόνο.

Διότι οι πιστοί τον εμπιστεύονται και του εμπιστεύονται τις ψυχές τους και τις ψυχές των παιδιών τους.

Διότι όχι μόνο στην κρίση για την πανδημία αλλά σε όλες τις κρίσεις που περνάει η Κύπρος είναι εκεί , με τον πνευματικό  και παρηγορητικό του λόγο, αναπαύει και εμψυχώνει τον λαό, με την πολύωρη παραμονή του σε ένα μικρό εξομολογητήριο, δέχεται αγόγγυστα όλο τον κόσμο και αφιερώνει ώρες για την κάθε ψυχή χωριστά, για να τους δείξει το δρόμο της μετανοίας, των δακρίων, της ταπείνωσης.

Διότι έφερε πολλούς νέους στην εκκλησία,

Διότι ο ίδιος δέχθηκε επιθέσεις στο πρόσωπό του, χωρίς παράπονο και απάντησε με αγάπη στους διώκτες του.

Διότι διδάσκει την εν Χριστώ ζωή με πράξεις , διότι αν ακούσει κανείς τώρα τις εκπομπές του στο ραδιόφωνο της Μητροπόλεώς του θα καταλάβει την αγάπη του κόσμου στον αληθινό πατρικό του λόγο.

Ίσως και αυτός να είναι και ο λόγος που ο άνθρωπος αυτός χτυπιέται ανελέητα.

Γιατί τι έκανε;

Αποφάσισε να μεταθέσει νωρίτερα την ώρα του Εσπερινού από την κανονική ώρα, μιας και τότε θα άρχιζαν τα μέτρα της απαγόρευσης.

Και γιατί το έκανε ;

για να πάει κόντρα στα μέτρα;

Νομίζω θα ήταν αστείο να πιστέψει κανείς κάτι τέτοιο .

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού έκανε αυτό που θα έκανε ένας υπεύθυνος πατέρας και πνευματικός, γνωρίζοντας ότι σε λίγο δε θα υπήρχε η δυνατότητα να συνυπάρξουν όλοι μαζί στον χώρο της Εκκλησίας, θέλησε να προετοιμάσει τις ψυχές γι αυτή τη δοκιμασία να τους δώσει εφόδια πνευματικά ώσπου να ξανανοίξουν οι Εκκλησιές

Αυτό έκανε και σίγουρα αυτό δε μπορεί να το πει κανείς ανεύθυνο κατά την ταπεινή μου άποψη.

Θα φέρω ένα παράδειγμα και θα ήθελα να μην ληφθεί ως λαϊκισμός, δεδομένου ότι η πνευματική τροφή είναι ανώτερη από την τροφή που λαμβάνουμε για να ζήσουμε .

Οι ανακοινώσεις για τα μέτρα ελήφθησαν και για τα σούπερ μάρκετ με τη διαφορά ότι σε αυτά, θα μπορούσε κανείς να πάει και καθόλη τη διάρκεια των μέτρων αλλά με περιορισμούς.

Και παρόλα αυτά κι εκεί έτρεξαν μαζικά για να προλάβουν να ανεφοδιαστούν για την τροφή που θα μπει στο στομάχι και μετά θα αποβληθεί από τον οργανισμό, πριν την ώρα έναρξης των απαγορευτικών μέτρων.

Για αυτούς όλους τους πολίτες και τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων αυτών, τι θα λέγαμε δηλαδή, ότι είναι ανεύθυνοι;

θα τους διασύραμε σε γκάλοπ και θα ζητούσαμε την παρέμβαση του Εισαγγελέα;

Δε θέλω να κρίνω την απόφαση ενός δημόσιου λειτουργού, άλλωστε όλοι κρινόμαστε από τα έργα μας.

Αναρωτιέμαι μόνο, πότε θα κατανοήσουμε ότι το σώμα μας κάποια στιγμή θα γίνει ένα με το χώμα και η σάρκα αυτή θα λιώσει και αυτό που θα μείνει θα είναι η ψυχή μας για την οποία δυστυχώς δεν θέλουμε να καταλάβουμε ότι κάποιοι πασχίζουν για τη σωτηρία της και αντί να είμαστε ευγνώμονες για αυτούς, τους κρεμάμε καθημερινά και τους πολεμάμε.

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού είναι ένας Ιεράρχης με μεγάλο έργο και η δύναμη του έργου του φάνηκε γι άλλη μια φορά τώρα που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, και τον λιθοβολισμό που δέχεται τον επιστρέφει με αγάπη αποδεικνύοντας το μεγαλείο των πνευματικών πατέρων

ΜΓ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων