17/05/2023 17/05/2023 Ποτέ στη Μεταπολίτευση μια Κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε τόσο πολλές και τόσο σοβαρές εξωγενείς προκλήσεις: Την υβριδική απειλή στον Έβρο με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού. Τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Την πανδημία και τη συνακόλουθη καθήλωση της οικονομίας και της κοινωνίας. Τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, την παγκόσμια έκρηξη...
17 Μαΐου, 2023 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2023 - 19:04

Ο Σταύρος Καλαφάτης γράφει για τις προκλήσεις στην Εξωτερική Πολιτική που αντιμετώπισε η Κυβέρνηση

Διαδώστε:
Ο Σταύρος Καλαφάτης γράφει για τις προκλήσεις στην Εξωτερική Πολιτική που αντιμετώπισε η Κυβέρνηση

Ποτέ στη Μεταπολίτευση μια Κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε τόσο πολλές και τόσο σοβαρές εξωγενείς προκλήσεις: Την υβριδική απειλή στον Έβρο με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού.

Τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Την πανδημία και τη συνακόλουθη καθήλωση της οικονομίας και της κοινωνίας. Τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, την παγκόσμια έκρηξη του πληθωρισμού και την εισαγόμενη ακρίβεια.

  • Γράφει ο Σταύρος Καλαφάτης, Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης

Ποτέ στη Μεταπολίτευση μια Κυβέρνηση δεν βρέθηκε μπροστά σε τόσο δύσκολες και πιεστικές καταστάσεις και δεν αναγκάστηκε να πάρει τόσο δύσκολες αποφάσεις, που απαιτούσαν ισορροπία ανάμεσα σε αντιμαχόμενες ανάγκες.

Και ποτέ δεν βρέθηκε μπροστά σε μια τέτοια μηδενιστική αντιπολίτευση, που δεν στήριξε το παραμικρό. Ούτε καν τις μικρές ανάσες ανακούφισης προς τους πιο αδύναμους. Αντιθέτως μάλιστα έδρασε πολλές φορές σαν σαμποτέρ. Είδαμε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ την αμφισβήτηση του εμβολιασμού. Τον πόλεμο εναντίον του φράχτη στον Έβρο και την απόπειρα διασυρμού της χώρας στο εξωτερικό.

Την καταψήφιση συμφωνιών και προμηθειών για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. Την αποχή από την ψήφιση κοινωνικών δράσεων. Την πλήρη αντίθεση σε διατάξεις για τον αποκλεισμό εγκληματικών οργανώσεων από τις εκλογές. Με μια κουβέντα, είδαμε ένα κόμμα που αποτελούσε εθνική, δημοκρατική, ακόμα και κοινωνική εξαίρεση.

Από την πλευρά μας, πιστοί στις αξίες μας, θωρακίζαμε τα σύνορά μας και ανακόπταμε, αποφασιστικά τις μεταναστευτικές ροές, ενώ, παράλληλα, σώζαμε χιλιάδες δυστυχισμένους ανθρώπους που θαλασσοδέρνονταν στο Αιγαίο. Βάλαμε τέλος στην ντροπή της Μόριας και της Ειδομένης. Σταθήκαμε δίπλα σε συνανθρώπους μας από διαφορετική πατρίδα που πιστεύουν σε διαφορετική θρησκεία, κάνοντας πράξη τις Χριστιανικές Αξίες και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Μεθοδικά, αναβαθμίσαμε τις στρατηγικές συμμαχίες μας και υπογράψαμε νέες. Ενισχύσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Βγάλαμε την Ελλάδα από το περιθώριο κι αναβαθμίσαμε το γεωπολιτικό μας αποτύπωμα. Η φωνή μας ακούστηκε στην Ευρώπη και την Ουάσιγκτον. Κι έμεινε χαραγμένη στη σύγχρονη ιστορία η στιγμή που ο Έλληνας Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταχειροκροτήθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Στο ίδιο διάστημα ανταποκριθήκαμε στο σύνολο των δεσμεύσεων που αναλάβαμε. Ό,τι είπαμε το κάναμε. Μειώσαμε φόρους και ασφαλιστικες εισφορές. Προσωθήσαμε μεταρρυθμίσεις που δημιουργούν γόνιμο επενδυτικό περιβάλλον. Σπάσαμε κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην αύξηση των εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων. Δημιουργήσαμε 300 χιλ. νέες θέσεις εργασίας και μειώσαμε κατά επτά μονάδες την ανεργία. Πετύχαμε ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Και είμαστε τώρα ένα σκαλοπάτι από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.
Απεναντι σ όλα αυτά, μπροστά στην κάλπη, κάποιοι μιλούν για “προοδευτική κυβέρνηση”. Συμφώνησαν μετά να προχωρήσουν ακόμα και σε κυβέρνηση ηττημένων. Περιορίστηκαν κατόπιν σε μια κυβέρνηση ανοχής χωρις δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής. Και τώρα μιλούν ακόμα και για “κυβέρνηση ειδικού σκοπού”, χωρίς κανένα σκοπό για τη χώρα, χωρίς καμία έγνοια για τους κινδύνους μπροστά μας.

Στους σημερινούς αβέβαιους καιρούς, έχοντας ταυτόχρονα και έναν απρόβλεπτο γείτονα απέναντί μας, η Ελλάδα χρειάζεται καθαρό ορίζοντα στην πορεία της και στιβαρή ηγεσία στο τιμόνι της. Χρειάζεται αυτοδύναμες κυβερνήσεις κι όχι αταίριαστους συνεταίρους με μοναδικό κοινό παρονομαστή τη νομή της εξουσίας. Χρειάζεται αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι η μόνη επιλογή για την Ελλάδα, για τη Μακεδονία και τη Θράκη, για τη Θεσσαλονίκη. Για μας και τα παιδιά μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων