11/06/2019 11/06/2019 Πρωτοπρ. Βασίλειος Γεωργόπουλος, Επίκ. Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ   Η αίρεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά δεν έχει προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία για το εύρος και το πλήθος των παράδοξων και αντιγραφικών εσχατολογικών κακοδοξιών της, αλλά και για τον αριθμό των ψευδοπροφητειών της σχετικά με το τέλος του κόσμου. Βασικοί άξονες της αιρετικής εσχατολογίας των Μαρτύρων...
11 Ιουνίου, 2019 - 15:15

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά

Διαδώστε:
Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά

 

Η αίρεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά δεν έχει προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία για το εύρος και το πλήθος των παράδοξων και αντιγραφικών εσχατολογικών κακοδοξιών της, αλλά και για τον αριθμό των ψευδοπροφητειών της σχετικά με το τέλος του κόσμου.

Βασικοί άξονες της αιρετικής εσχατολογίας των Μαρτύρων του Ιεχωβά είναι οι κάτωθι:

1) Ταύτιση της Β΄ Παρουσίας του Χριστού με τη Βασιλεία του Θεού.

2) Η Β΄ Παρουσία του Χριστού έγινε αοράτως στους ουρανούς το 1914. Το ίδιο έτος αοράτως εγκαθιδρύθηκε στους ουρανούς και η Βασιλεία του Θεού.

3) Αντιστρέφουν τα ιστορικά γεγονότα, για να εξυπηρετηθούν οι ισχυρισμοί τους. Τα γεγονότα που λ.χ. αναφέρονται στο κδ΄ κεφ. του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου δεν θα προηγηθούν της Β΄ Παρουσίας κατά την εταιρία Σκοπιά, αλλά θα λάβουν χώρα μετά από αυτήν. Ο ισχυρισμός αυτός σχετίζεται με μια άλλη κακόδοξη θέση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, ότι θα πρέπει να είναι στη ζωή Μάρτυρες του Ιεχωβά, που ζούσαν ήδη το 1914, όταν έγινε αοράτως κατʼ αυτούς η Β΄ Παρουσία. Τα τραγελαφικά αδιέξοδα εν προκειμένω είναι κάτι παραπάνω από εμφανή.

4) Ο πόλεμος του Αρμαγεδώνα αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο του εσχατολογικού τους οικοδομήματος και ταυτόχρονα και μηχανισμό φόβου. Τον εν λόγω πόλεμο η εταιρία Σκοπιά τον εκλαμβάνει κατά γράμμα, τον ξεχωρίζει από την Β΄ Παρουσία και τον συσχετίζει με το τέλος του κόσμου.

5) Σχετικά με το τέλος του κόσμου και της ανθρώπινης ιστορίας, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά διατύπωσαν πολλές ψευδοπροφητείες, που φυσικά διαψεύσθηκαν. Ως χρονολογίες είχαν καθορίσει τα έτη: 1872, 1925, 1972, 1975.

6) Η επίγεια Βασιλεία των Μαρ- τύρων του Ιεχωβά πάνω στη γη. Αυτή την περίοδο, ο λεγόμενος «πολύς όχλος», δηλαδή οι Μάρτυρες του Ιεχωβά που υπηρέτησαν με συνέπεια την εταιρία Σκοπιά και απέκτησαν «επίγεια ελπίδα», θα ζούν σε παραδείσια κατάσταση, θα παντρεύονται, θα κτίζουν σπίτια, θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, θα αγοράζουν τροφές σε μικρή τιμή, δεν θα υπάρχει ανεργία, αρρώστια και θα πληρώνουν «μικρόν και λογικόν φόρον». Όλα τα παραπάνω αναφέρονται σε έντυπα της εταιρίας.

7) Το «μικρό ποίμνιο», με την «ουράνια ελπίδα», που κατά την ορολογία της αίρεσης είναι οι 144.000, θα είναι συγκυβερνήτες και θα βοηθούν τον Χριστό στην επίγεια διακυβέρνηση του «πολύ όχλου», των Μαρτύρων του Ιεχωβά που υπηρέτησαν την εταιρία Σκοπιά.

8) Η τελική κρίση των Μαρτύρων του Ιεχωβά θα γίνει σύμφωνα με την εταιρία με βάση τη διαγωγή και την πιστότητα που θα επιδείξουν κατά τη διάρκεια της επίγειας χιλιετούς Βασιλείας. Όσοι Μάρτυρες εκτραπούν από τα θεσπίσματα του Ιεχωβά κατά τη διάρκεια της χιλιετούς Βασιλείας, στο τέλος της θα εκμηδενιστούν και αυτοί οντολογικά. Για τους υπολοίπους Μάρτυρες του Ιεχωβά, αναμένουμε μέχρι σήμερα τις θέσεις της εταιρίας για το τι θα γίνουν!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων