30/06/2023 01/07/2023 Σε ομιλία στις 8 Δεκεμβρίου  2021, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών – Αθηνών, που ήταν ήταν αφιερωμένη στον Μακαριστό Αρχιμανδρίτη π. Γερβάσιο Παρασκευόπουλο τον εξ Αρκαδίας ορμώμενο (1877 – 1964 ), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ξεδίπλωσε στους πιστούς Χριστιανούς, την Αγία βιοτή του π. Γερβασίου, που είναι μια από τις...
30 Ιουνίου, 2023 - 20:53
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2023 - 1:44

Ο π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος είναι ο ιδρυτής των Κατηχητικών σχολείων στην Ελλάδα

Διαδώστε:
Ο π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος είναι ο ιδρυτής των Κατηχητικών σχολείων στην Ελλάδα

Σε ομιλία στις 8 Δεκεμβρίου  2021, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών – Αθηνών, που ήταν ήταν αφιερωμένη στον Μακαριστό Αρχιμανδρίτη π. Γερβάσιο Παρασκευόπουλο τον εξ Αρκαδίας ορμώμενο (1877 – 1964 ), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ξεδίπλωσε στους πιστούς Χριστιανούς, την Αγία βιοτή του π. Γερβασίου, που είναι μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Ελλαδικής Εκκλησίας και των Πατρών.

Πρώτη ήταν και η φορά που έγινε  γνωστό στο Πανελλήνιο από τον Σεβασμιώτατο, ότι ο ιδρυτής των οργανωμένων Κατηχητικών Σχολείων στην Ελλάδα ήταν ο π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος.

 Ο π. Γερβάσιος με ιδιαίτερο συγγραφικό έργο, ως Διάκονος φοίτησε στην Ριζάρειο  Σχολή όταν ο Άγιος Νεκτάριος ο Θαυματουργός  ήταν Σχολάρχης.

Εκοιμήθει στις 30 Ιουνίου 1964.

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος  Θεοδ.  Κουτσοχρήστος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων