17/05/2020 17/05/2020 Υπό άλλες συνθήκες δε θα έπρεπε να ασχοληθούμε με πρόσωπα σαν αυτά που θα αναφέρω, του ελληνικού κοινοβουλίου και του ευρωπαϊκού αλλά και εν δυνάμει υπουργούς γιατί πραγματικά δεν αξίζει να ασχολείται κανείς με πρόσωπα τα οποία με μεγάλη ευκολία μιλούν για θέματα πίστεως και για τα οποία δεν έχουν καμία γνώση όπως φαίνεται ώστε βλασφημούν...
17 Μαΐου, 2020 - 19:02
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2020 - 19:35

Πολιτικοί χαρακτήρισαν την Θεία Κοινωνία “περιττό ρίσκο”

Διαδώστε:
Πολιτικοί χαρακτήρισαν την Θεία Κοινωνία “περιττό ρίσκο”

Υπό άλλες συνθήκες δε θα έπρεπε να ασχοληθούμε με πρόσωπα σαν αυτά που θα αναφέρω, του ελληνικού κοινοβουλίου και του ευρωπαϊκού αλλά και εν δυνάμει υπουργούς γιατί πραγματικά δεν αξίζει να ασχολείται κανείς με πρόσωπα τα οποία με μεγάλη ευκολία μιλούν για θέματα πίστεως και για τα οποία δεν έχουν καμία γνώση όπως φαίνεται ώστε βλασφημούν τα Ιερά και τα Όσια.

Αυτές τις μέρες όπως έχουμε ξαναγράψει,  βρήκαν διάφοροι τέτοιοι ως ειδήμονες, την ευκαιρία να μιλήσουν για θέματα που πραγματικά δεν τους αφορούν διότι οι άνθρωποι ή δεν πιστεύουν ή πιστεύουν σε κάτι άλλο.

Και πραγματικά δεν τους κατηγορούμε που δεν πιστεύουν, που δε διψούν για Θεό για μετάνοια για σωτηρία… είναι δικαίωμά τους αυτό, αλλά είναι και υποχρέωσή τους να σέβονται τα Ιερά και τα Όσια όσων πιστεύουν.

Αφού ο κ Μόσιαλος μας έκανε κατανοητό το παραλήρημά του εναντίον της Θείας Κοινωνίας, τις προηγούμενες μέρες, τώρα τη σκυτάλη πήρε ο κ Νεκτάριος Σαντορινιός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Γιώργος Κύρτσος ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Τους αναφέρω ονομαστικά διότι αυτοί οι άνθρωποι ζητούν την ψήφο μας κάθε τόσο κι εμείς είμαστε αυτοί που τους στέλνουμε στα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.

Με τη δική μας την ψήφο παίρνουν δύναμη για να γυρνούν μετά να καταπατούν την θρησκευτική μας ελευθερία και να βάλλονται με τον πιο βλάσφημο τρόπο εναντίον του Αίματος και του Σώματος του Χριστού το οποίο μεταλαμβάνουμε ως εφόδιο ζωής αιωνίου.

Και πήραν θέση λοιπόν σε εκπομπή του ΣΚΑΙ για τη Θεία Κοινωνία….

Τι θα πει πήραν θέση;  ποιοι είναι αυτοί που πήραν θέση για την Θεία Κοινωνία ;

Θέση για την Θεία Κοινωνία δικαιούνται να πάρουν αυτοί που κοινωνούν, αυτοί που ζουν στην Αφρική και κοινωνούν μέσα σε πολλές και όχι μια πανδημία αλλά δεκάδες πανδημίες, όπως ακούσαμε να μας λένε οι ιεραπόστολοι Μητροπολίτες Κινσάσας , Κένυας, Νοτίου Μαδαγασκάρης πριν λίγες μέρες…

Αυτοί δικαιούνται να παίρνουν θέση, που έχουν βιωματική εμπειρία και καταλύουν μετά από ασθενείς με μεταδιδόμενα νοσήματα στην Αφρική.

Να πάρουν θέση αυτοί οι πιστοί σε όλο τον κόσμο, που κοινωνούν χωρίς να σκεφτούν ποιος κοινώνησε πριν από αυτούς.

Μέσα στα 2000 χρόνια ποιος ασθένησε από τη Θεία Κοινωνία;

Που είδαμε γραμμένο ότι η Θεία Κοινωνία έχει ποτέ μεταδώσει νοσήματα…..ΠΟΤΕ!

Ενόψει λοιπόν του ανοίγματος των εκκλησιών την Κυριακή 17 Μαϊου , ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός πήραν θέση για το κρίσιμο ζήτημα της Θείας Κοινωνίας, χαρακτηρίζοντάς το «περιττό ρίσκο».

Χαρακτήρισαν την Θεία Κοινωνία, ¨περιττό ρίσκο”.

Αυτό νομίζω τα λέει όλα …

Ο Γιώργος Κύρτσος σχολίασε αρχικά τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε, στα στα αποκαλυπτήρια της νέας πλατείας Ομονοίας, λέγοντας πως «θα μπορούσε να αποφευχθεί αυτή η μορφή συνωστισμού, γιατί λίγο η παραλία, λίγο η πλατεία, λίγο οι εκδηλώσεις, λίγο η Θεία Κοινωνία, που διάβασα ότι απαγορεύτηκε στη Γερμανία…». (βλέπετε ήταν και αυτό που τον πυροδότησε)

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, «το κλίμα στην Ελλάδα είναι διαφορετικό, θα μπορούσε η Εκκλησία της Ελλάδας να πάρει την πρωτοβουλία, γιατί μετά θα μπούμε στην επιβολή της άποψης της εκτελεστικής εξουσίας.

(Δε θα ήθελα να σκεφτώ καν τι εννοεί ο κ Κύρτσος όταν λέει επιβολή της εκτελεστικής εξουσίας και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του)

Δεν είναι απλό να ληφθεί μια τέτοια απόφαση, συνεχίζει ο ευρωβουλευτής να λέει στην τηλεοπτική του παρουσία,  αλλά τίποτα δεν είναι απλό, ο κορωνοϊός είναι στη ζωή μας».

Μάλιστα, όπως είπε «εγώ δεν θα πήγαινα με τίποτα να μεταλάβω. Αυτοί που το κάνουν αναλαμβάνουν περιττό ρίσκο. Η Εκκλησία πρέπει να προστατεύσει τους πιστούς της».

Όσο  για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριο Σαντορινιό, μιλώντας στην ίδια εκπομπή του ΣΚΑΙ, σημείωσε πως «είναι κατανοητό ότι κάποιοι θέλουν να μεταλάβουν, αλλά μπορούν να υπάρξουν και μέτρα στη Μετάληψη, θα μπορούσε να γίνεται με πλαστικό κουταλάκι».

Ο κύριος Σαντορινιός προφανώς συνεχίζει και εκείνος να μας πιπιλίζει το μυαλό,  να αλλάξει ο τρόπος της Θείας Μετάληψης….

Είναι ντροπή και κρίμα να ακούγονται από επίσημα χείλη τέτοια αίσχη και να προσπαθούν να μας περάσουν δυτικές σκέψεις και ιδέες για το Ιερότερο Μυστήριο της Πίστεώς μας .. τη βάση μας, την μια και μοναδική αλήθεια … την οποία κάποιοι φοβούνται και τρέμουν και θέλουν να την καταπατήσουν και να την εξαφανίσουν.

Αλλά εδώ δεν είναι Γερμανία να αποφασίζουμε την διακοπή της Θείας Κοινωνίας  ούτε Αμερική να ψάχνουμε τρόπους να κοινωνήσουμε, εδώ είναι Ελλάδα και όσο και να θεωρούν τους Ορθόδοξους Χριστιανούς γραφικούς και άτακτους , είναι οι μόνοι που σεβάστηκαν την πολιτεία και τα μέτρα και δέχθηκαν να απέχουν από την Εκκλησία όχι γιατί φοβήθηκαν να μην κολλήσουν ιούς αλλά γιατί ήθελαν να συμπορευθούν στην κοινή προσπάθεια …

Όμως τώρα ξεπεράστηκαν τα όρια και δεν είναι εύκολο πια να αντιμετωπίζουν με ειρήνη όσους βλασφημούν την Θεία Κοινωνία…..

Να προσέξουμε λοιπόν όλοι πια τι θα ψηφίζουμε και ποιους θα στηρίζουμε…. Διότι αλλιώς έχουμε κι εμείς συμμετοχή στο έγκλημα που προσπαθούν να κάνουν αθόρυβα.

Κι εδώ μιλάμε για τη Θεία Κοινωνία …..

Μαρία Γιαχνάκη

Φωτογραφία: Ραφαήλ Γεωργιάδης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων