29/06/2023 29/06/2023 Ο Άγιος Παΐσιος μπήκε στην ζωή μας έτσι ξαφνικά θα μπορούσε να πει κανείς, ένα βράδυ από την μικρή οθόνη. Όταν λέω μπήκε στη ζωή μας εννοώ ότι έγινε, όχι μόνο το πρόσωπο που ευλαβούμαστε και παρακαλούμε στην προσευχή μας , (αυτό έτσι κι αλλιώς συνέβαινε πάντα για όλους όσους ήξεραν τον Άγιο από κοντά...
29 Ιουνίου, 2023 - 9:08
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2023 - 9:14

Πώς ο Άγιος Παΐσιος μπήκε στη ζωή μας μέσα από μία τηλεοπτική σειρά

Διαδώστε:
Πώς ο Άγιος Παΐσιος μπήκε στη ζωή μας μέσα από μία τηλεοπτική σειρά

Ο Άγιος Παΐσιος μπήκε στην ζωή μας έτσι ξαφνικά θα μπορούσε να πει κανείς, ένα βράδυ από την μικρή οθόνη.

Όταν λέω μπήκε στη ζωή μας εννοώ ότι έγινε, όχι μόνο το πρόσωπο που ευλαβούμαστε και παρακαλούμε στην προσευχή μας , (αυτό έτσι κι αλλιώς συνέβαινε πάντα για όλους όσους ήξεραν τον Άγιο από κοντά ή από μακριά ή ακόμη και από την θαυματουργική του ύπαρξη), αλλά έγινε το σημείο αναφοράς για πολλά βράδια στην μικρή οθόνη διότι έφερε την οικογένεια πιο κοντά, μεγάλο ποσοστό νέων καθηλώθηκε στην σειρά, μεγάλες ηλικίες κάθισαν επιτέλους στον καναπέ τους και “αναπαύθηκαν” με ένα τηλεοπτικό προϊόν που δεν προσέβαλε τα ήθη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αλλά αναπτέρωνε την ευλάβεια, την αγάπη, την αυθεντικότητα και τους έφερε αντιμέτωπους με έναν απλό νεαρό που ήταν από μικρός Άγιος ώσπου να εξελίξει ή να φανερώσει το χάρισμά του και την αληθινή του αγάπη και αφοσίωση στον Χριστό.

Οι άνθρωποι φάνηκαν να έχουν ανάγκη από τέτοια πρότυπα και τέτοια πρότυπα ενός απλού μεγαλείου που ξεπερνά την ανθρώπινη υπόσταση δόθηκαν απλόχερα από αυτή την σειρά με τίτλο “Άγιος Παΐσιος. Από τα Φάρασα στον ουρανό…”

Ο πρώτος κύκλος είχε πολύ μεγάλη απήχηση, αποδοχή και άνοιξε πόρτες σε ένα νέο είδος περιεχομένου, που οι τηλεοπτικοί σταθμοί φοβόταν ως τότε να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμά τους παρόλα αυτά υπήρξαν και οι κριτές που με την πένα τους προσπάθησαν να ρίξουν λάσπη σε αυτού του είδους τις προσπάθειες και παραγωγές από μια εμπάθεια απέναντι προφανώς στους Αγίους.

Αυτό βέβαια δεν πτόησε το κοινό που διψασμένο ρούφηξε την σειρά και δεν την χόρταινε με αποτέλεσμα το τέλος του πρώτου κύκλου να δημιουργήσει μεγαλύτερη ανάγκη για την δημιουργία του επόμενου κύκλου.

Έτσι κι έγινε ο επόμενος κύκλος συνεχίζεται με τα γυρίσματα να ξεκινούν από την Κόνιτσα όπου σε λίγες μέρες μεταφέρεται όλο το επιτελείο και οι συντελεστές για να αποτυπώσουν την ζωή του Αγίου στην πορεία της ζωής του, πλέον ως μοναχός χτίζοντας λίγο λίγο και προβάλλοντας την Αγιότητά του….

Το μόνο σίγουρο είναι ότι και πάλι οι εχθροί της Αγιότητας και αυτών των προσπαθειών θα πιάσουν δουλειά …το πιο σίγουρο, όμως, είναι ότι όλα θα τα καθοδηγήσει ο Άγιος….

 

Μαρία Γιαχνάκη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων