05/05/2022 05/05/2022 Του Αριστείδη Παναγίδη Με έκπληξη διάβασα σε εφημερίδα της 4ης Μαΐου 2022 ανακοίνωση της διοίκησης των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο ότι προγραμματίζεται φιλανθρωπική εκδήλωση για τον εορτασμό των εβδομηντάχρονων της πιο πάνω «κυρίας» στον βασιλικό θώκο της Βρετανίας, στο αρχαίο θέατρο του Κουρίου, μαγαρίζοντας έτσι έναν ιερό για τον Ελληνισμό της Κύπρου χώρο. Θα μου...
05 Μαΐου, 2022 - 8:38
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2022 - 8:43

Προς Ελισάβετ (Μια επέτειος)

Διαδώστε:
Προς Ελισάβετ (Μια επέτειος)
  • Του Αριστείδη Παναγίδη

Με έκπληξη διάβασα σε εφημερίδα της 4ης Μαΐου 2022 ανακοίνωση της διοίκησης των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο ότι προγραμματίζεται φιλανθρωπική εκδήλωση για τον εορτασμό των εβδομηντάχρονων της πιο πάνω «κυρίας» στον βασιλικό θώκο της Βρετανίας, στο αρχαίο θέατρο του Κουρίου, μαγαρίζοντας έτσι έναν ιερό για τον Ελληνισμό της Κύπρου χώρο.

Θα μου πείτε ότι σε δικό τους κυρίαρχο χώρο ό,τι θέλουν μπορούν να κάνουν. Καμία αντίρρηση. Εκείνο, όμως, που δεν καταλαβαίνω, είναι η συμμετοχή κυπριακών φιλανθρωπικών οργανώσεων, Κυπρίων καλλιτεχνών και πολιτιστικού ομίλου στα πανηγύρια που διοργανώνουν οι αρχές ενός κράτους που δεν έχει «αρχές», αφού το συγκεκριμένο κράτος δεν σεβάστηκε ούτε την υπογραφή του στις περιβόητες συνθήκες Ζυρίχης- Λονδίνου και ενήργησε και συνεχίζει να ενεργεί μέχρι σήμερα έτσι, ώστε να διχοτομηθεί η πατρίδα μας, αρνείται πεισματικά να καταβάλει το προβλεπόμενο μίσθωμα για τη χρήση κυπριακής γης και χολώνεται, όταν κάποιοι ξένοι επίσημοι εκφράσουν, έστω, την επιθυμία να επισκεφτούν τα Φυλακισμένα Μνήματα.

Σημειώστε, ότι τα Φυλακισμένα Μνήματα αποτελούν τον ιερότερο χώρο του Κυπριακού Ελληνισμού, αφού εκεί οι Άγγλοι κατακτητές και με την έγκριση της Ελισάβετ απαγχόνισαν και έθαψαν εννέα ήρωες της Κύπρου και άλλους τέσσερις που σκοτώθηκαν σε μάχες εναντίον των Βρετανών αποικιοκρατών. Και οι αρμόδιοι του κυπριακού προτεκτοράτου τους φροντίζουν να ικανοποιούν τις οδηγίες τους και να μην επιτρέπουν τις επισκέψεις ξένων επισήμων και διπλωματών στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Και για να μη νομίζετε ότι υπερβάλλω, σας παρακαλώ να μου υποδείξετε, έστω έναν ξένο επίσημο ή πρέσβη ή διπλωμάτη που επισκέφτηκε αυτό τον χώρο.

Ακόμη, οι βρετανοί των βάσεων με τις εκδηλώσεις αυτές θα εορτάσουν, λένε, τη φιλία των δύο κρατών, αποσιωπώντας το γεγονός ότι με τις αποφάσεις της η βασίλισσά τους κατέστησε κάποιους Κύπριους μαυροφορεμένους γονείς και κάποια βρέφη και νήπια ορφανά και συζύγους να κλαίνε στους τάφους των δικών τους νεκρών τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό τους.

Για όλα τα πιο πάνω, καλώ την κυβέρνησή μας να απαιτήσει τη ματαίωση της σχετικής εκδήλωσης, και τους όποιους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στα σχεδιαζόμενα πανηγύρια, να αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους και να αρνηθούν τη συμμετοχή τους σε αυτά.

Καλώ, επίσης, την κυβέρνησή μας να αρνηθεί την οποιαδήποτε συμμετοχή σε εκδηλώσεις αυτού του τύπου και να μην επιτρέψει να παραβρεθεί ο οποιοσδήποτε δημόσιος λειτουργός σε αυτές.

Τέλος, θέλω να πιστεύω ότι οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών, το Σ.Ι.Μ.Α.Ε., το Ίδρυμα Απελευθερωτικού Αγώνα Ε.Ο.Κ.Α. και το Ίδρυμα Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή θα πράξουν τα δέοντα, ώστε να ματαιωθούν οι εκδηλώσεις αυτές.

4/5/2022

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων