24/08/2019 24/08/2019 Ο ανεξομολόγητος άνθρωπος είναι όμοιος με έναν αβάπτιστο και είναι αδύνατον να σωθεί. Αν κάποιος πριν πεθάνει πρόλαβε να εξομολογηθεί, έστω κι αν δεν κοινώνησε, έχει ελπίδα σωτηρίας. Αν όμως δεν εξομολογήθηκε, όσες φορές κι αν κοινώνησε, όχι μόνο σε τίποτα δεν ωφελείται, αλλά και βλάπτεται επειδή κοινώνησε ανάξια. Αλίμονο σ’αυτόν! Πρώτα πρέπει να εξομολογείται...
24 Αυγούστου, 2019 - 14:43

“Πρώτα πλένουμε το δοχείο…”

Διαδώστε:
“Πρώτα πλένουμε το δοχείο…”

Ο ανεξομολόγητος άνθρωπος είναι όμοιος με έναν αβάπτιστο και είναι αδύνατον να σωθεί. Αν κάποιος πριν πεθάνει πρόλαβε να εξομολογηθεί, έστω κι αν δεν κοινώνησε, έχει ελπίδα σωτηρίας. Αν όμως δεν εξομολογήθηκε, όσες φορές κι αν κοινώνησε, όχι μόνο σε τίποτα δεν ωφελείται, αλλά και βλάπτεται επειδή κοινώνησε ανάξια. Αλίμονο σ’αυτόν! Πρώτα πρέπει να εξομολογείται κανείς και μετά να κοινωνεί. Πρώτα πλένουμε και καθαρίζουμε το δοχείο κι έπειτα βάζουμε μέσα το πολύτιμο πράγμα.

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων