25/05/2023 25/05/2023 Γράφει ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Δρ. Θεολογίας Καθώς πλησιάζουν οι εξετάσεις, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, κυρίως όμως αυτές των Πανελλαδικών, οι μαθητές και οι μαθήτριες προετοιμάζονται για να αποδείξουν ότι ο κόπος που κατέβαλαν την χρονιά ή τις χρονιές που προηγήθηκαν, έχει αποτέλεσμα. Κατέχουν την γνώση. Είναι επαρκείς, ώστε να μπορούν να...
25 Μαΐου, 2023 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2023 - 14:00

Το άγχος των Εξετάσεων, το άγχος των γονέων

Διαδώστε:
Το άγχος των Εξετάσεων, το άγχος των γονέων

Γράφει ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Δρ. Θεολογίας

Καθώς πλησιάζουν οι εξετάσεις, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, κυρίως όμως αυτές των Πανελλαδικών, οι μαθητές και οι μαθήτριες προετοιμάζονται για να αποδείξουν ότι ο κόπος που κατέβαλαν την χρονιά ή τις χρονιές που προηγήθηκαν, έχει αποτέλεσμα.

Κατέχουν την γνώση. Είναι επαρκείς, ώστε να μπορούν να κάνουν το επόμενο βήματα στην πορεία της ζωής τους. Μαζί τους όμως καρδιοχτυπούν αρκετά έως πολύ και οι γονείς. Αυτό το καρδιοχτύπι εκφράζεται με παρατηρήσεις, όπως “διάβασε”, “μην έχεις άγχος” (οποία υπερβολή, ένας ή μία που παλεύει, προφανώς και θα σκέφτεται το αποτέλεσμα της έκβασης και θα έχει ψυχική ένταση μέσα από την σκέψη), “μη φοβάσαι”, “και τώρα προλαβαίνεις”. Άλλοτε πάλι είναι κρυφό.

Εκδηλώνεται ως φόβος από την πλευρά των γονέων ότι το παιδί τους μπορεί και να αποτύχει, να στενοχωρηθεί, να πληγωθεί, να μην είναι σε θέση να αποδώσει όπως θα ήθελε και όπως θα ήθελαν. Κάποτε οι γονείς έχουν άγχος διότι στο πρόσωπο του παιδιού τους θεωρούν ότι καθρεφτίζεται ο δικός τους εαυτός, ότι η επιτυχία ή η αποτυχία του είναι στην πραγματικότητα και δική τους.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων