09/01/2021 09/01/2021 Πολύς λόγος γίνεται, από τότε που άρχισε η πανδημία του κορωνοϊού, αν η Θεία Κοινωνία μεταδίδει ή όχι μικρόβια και κατ’ επέκταση αν πρέπει οι χριστιανοί να κοινωνούν ή όχι την περίοδο αυτή. Δεν νομίζω ότι βγαίνει κάτι ή ενδείκνυται να θέλουμε ν’ αποδείξουμε στους αμύητους του μυστηρίου, ότι το Σώμα και το Αίμα του...
09 Ιανουαρίου, 2021 - 15:35
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2021 - 17:27

Τώρα, να κοινωνούμε ή όχι;

Διαδώστε:
Τώρα, να κοινωνούμε ή όχι;

Πολύς λόγος γίνεται, από τότε που άρχισε η πανδημία του κορωνοϊού, αν η Θεία Κοινωνία μεταδίδει ή όχι μικρόβια και κατ’ επέκταση αν πρέπει οι χριστιανοί να κοινωνούν ή όχι την περίοδο αυτή.

Δεν νομίζω ότι βγαίνει κάτι ή ενδείκνυται να θέλουμε ν’ αποδείξουμε στους αμύητους του μυστηρίου, ότι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού όχι μόνο δεν είναι φαρμάκι – δηλητήριο αλλά είναι φάρμακο ψυχής τε και σώματος. Κι αυτό διότι:

1. Το μυστήριο έχει την έννοια του μυστικού, του άγνωστου στους αμύητους. Ως εκ τούτου, κάθε προσπάθεια να μιλήσεις με βάση τη λογική τους θα καταλήξει στο κενό. Φανερώνει, βέβαια, σοφία να παραιτείται κάποιος μπροστά σε κάτι που τον υπερβαίνει. Αλλά αυτή τη σοφία δεν την έχουν όλοι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων