08/11/2018 08/11/2018 Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τη γιορτή του Ταξιάρχη Μιχαήλ στο ακριτικό νησί. Με κατάνυξη χιλιάδες προσκυνητές από τη Ρόδο, την Αθήνα, ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο προσκύνησαν και φέτος τη θαυματουργή εικόνα του Στρατηγού Πανορμίτη στη Σύμη. Αποστολή στον Πανορμίτη της Σύμης: Πέπη Οικονομάκη Με πλοία από τη Ρόδο και τον Πειραιά, με...
08 Νοεμβρίου, 2018 - 13:56
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2018 - 13:58

«Βούλιαξε» ο Πανορμίτης Σύμης από προσκυνητές

Διαδώστε:
«Βούλιαξε» ο Πανορμίτης Σύμης από προσκυνητές

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τη γιορτή του Ταξιάρχη Μιχαήλ στο ακριτικό νησί. Με κατάνυξη χιλιάδες προσκυνητές από τη Ρόδο, την Αθήνα, ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο προσκύνησαν και φέτος τη θαυματουργή εικόνα του Στρατηγού Πανορμίτη στη Σύμη.

Αποστολή στον Πανορμίτη της Σύμης: Πέπη Οικονομάκη

Με πλοία από τη Ρόδο και τον Πειραιά, με αυτοκίνητα από τη χώρα της Σύμης, άλλοι περπατώντας κι άλλοι τρέχοντας – τάμα κι αυτό- έφθασαν στην ιστορική Μονή του Πανορμίτη τη Σύμης και κάθισαν αρκετή ώρα στην ουρά μέχρι να βρεθούν μπροστά στον Ταξιάρχη Μιχαήλ για να εναποθέσουν τις έννοιες και τα προβλήματά τους, και να ζητήσουν ίαση και παρηγοριά.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που φθάνοντας στον Πάνορμο, όπου είναι χτισμένη η Μονή έπεσαν στα γόνατα για να πραγματοποιήσουν την υπόσχεση που είχαν δώσει στον Αρχάγγελο να φθάσουν με αυτόν τον τρόπο στην ασημένια πανοπλία του.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Μοναστήρι κορυφώθηκαν με τη Λιτανεία της Εικόνας συνοδεία στρατιωτικού αγήματος, της μπάντας του δήμου Ρόδου και βρακοφόρων του Σύλλογου Συμαίων Ρόδου «Ο ΓΛΑΥΚΟΣ».

 

Προηγήθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλόριζου, κ. Χρυσοστόμου και παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου.

Αμέσως μετά τη λιτανεία εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο κωδωνοστάσιο της Μονής.

Μέχρι τον εσπερινό το μοναστήρι θα προσφέρει δείπνο σε όλους τους επισκέπτες με τοπικά εδέσματα που ετοίμασαν δεκάδες εθελοντές.


H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων