24/10/2018 24/10/2018 Λειτούργησε την Κυριακή 21/10/2018 η κατεχόμενη Μονή του Απόστολου Βαρνάβα το Μοναστήρι, του Ιδρυτού της Εκκλησίας της Κύπρου. Πλήθος πιστών συνέρρευσε από το πρωί στην κατεχόμενη Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα για να παραστεί στην Θεία λειτουργία. Τα λεωφορεία με τους πιστούς ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί από την πλατεία έξω από την Αρχιεπισκοπή για την...
24 Οκτωβρίου, 2018 - 13:10

Λειτούργησε η κατεχόμενη Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα

Διαδώστε:
Λειτούργησε η κατεχόμενη Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα

Λειτούργησε την Κυριακή 21/10/2018 η κατεχόμενη Μονή του Απόστολου Βαρνάβα το Μοναστήρι, του Ιδρυτού της Εκκλησίας της Κύπρου.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε από το πρωί στην κατεχόμενη Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα για να παραστεί στην Θεία λειτουργία. Τα λεωφορεία με τους πιστούς ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί από την πλατεία έξω από την Αρχιεπισκοπή για την κατεχόμενη Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα.

Μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα και με ιερή κατάνυξη, τελέσθηκε μία από τις εξ αρχής του έτους προγραμματισμένες- Θείες Λειτουργίες στο Καθολικό της Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα, η οποία βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από την κατεχόμενη Αμμόχωστο, μεταξύ των αρχαιολογικών χώρων Σαλαμίνας και Έγκωμης.

Του ιερού συλλείτουργου προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα και ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου Αρχιμ. Ιωάννης Ιωάννου, συλλειτουργούντων κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής  κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας κήρυξε το θείο λόγο και στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στα νοήματα της ευαγγελικής περικοπής.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων