04/12/2018 04/12/2018 Τελέστηκε και φέτος, στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου, η καθιερωμένη αγρυπνία για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου. Με την ολοκληρωση της ακολουθίας του Μικρού Εσπερινού ακολούθησε η υποδοχή του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτου Εφραίμ. Η αγρυπνία ξεκίνησε με τον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστατούντος του Θεοφιλεστατου Χορεπισκόπου από το Πατριαρχειο της Σερβιας κ. Στέφανου....
04 Δεκεμβρίου, 2018 - 12:25
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2018 - 12:50

Η Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Μονή Χιλανδαρίου

Διαδώστε:
Η Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Μονή Χιλανδαρίου

Τελέστηκε και φέτος, στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου, η καθιερωμένη αγρυπνία για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Με την ολοκληρωση της ακολουθίας του Μικρού Εσπερινού ακολούθησε η υποδοχή του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτου Εφραίμ.

Η αγρυπνία ξεκίνησε με τον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστατούντος του Θεοφιλεστατου Χορεπισκόπου από το Πατριαρχειο της Σερβιας κ. Στέφανου.

Μετά το πέρας της λιτής ακολούθησε το παραδοσιακό κέρασμα στο αρχονταρίκι της Μονής.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Χορεπίσκοπος κ. Στεφανος και συλλειτούργησαν μαζί του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου και πατέρες από διάφορες μόνες και κελιά.

 

Ακολούθησε η εορταστική τράπεζα, όπου οι δύο Καθηγούμενοι, Βατοπαιδίου και Χιλανδαρίου, αντάλλαξαν ευχές και σχολίασαν το νόημα της εορτής καθώς και τις σχέσεις των δύο μοναστηριών.

 

Παρόντες στην Ιερά Αγρυπνία ήταν ο Πολιτικος Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας και ο Πρόξενος της Σερβίας από την Θεσσαλονίκη.

 

 

 

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων