21/12/2018 21/12/2018 Η σειρά ντοκιμαντέρ «Φωτεινά Μονοπάτια» αποτελεί ένα οδοιπορικό στους πιο σημαντικούς θρησκευτικούς προορισμούς της Ελλάδας και όχι μόνο. Οι προορισμοί του εξωτερικού αφορούν τόπους και μοναστήρια που συνδέονται με το Ελληνορθόδοξο στοιχείο και αποτελούν σημαντικά θρησκευτικά μνημεία.      Τρεις λόγοι έκαναν το Μέγα Σπήλαιο, ένα από τα πιο γνωστά μοναστήρια του ελληνικού χώρου:...
21 Δεκεμβρίου, 2018 - 12:06

Η Μονή της Αγίας Λαύρας σε μία εκπομπή (βίντεο)

Διαδώστε:
Η Μονή της Αγίας Λαύρας σε μία εκπομπή (βίντεο)

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Φωτεινά Μονοπάτια» αποτελεί ένα οδοιπορικό στους πιο σημαντικούς θρησκευτικούς προορισμούς της Ελλάδας και όχι μόνο. Οι προορισμοί του εξωτερικού αφορούν τόπους και μοναστήρια που συνδέονται με το Ελληνορθόδοξο στοιχείο και αποτελούν σημαντικά θρησκευτικά μνημεία.

 

 

Τρεις λόγοι έκαναν το Μέγα Σπήλαιο, ένα από τα πιο γνωστά μοναστήρια του ελληνικού χώρου: το τοπίο, η εφέστια εικόνα της Παναγίας, από μαστίχα και κερί, και το αδούλωτο φρόνημα των μοναχών. Σε αυτό το μοναστήρι, στις 18 Μαρτίου του 1821, υψώθηκε το Λάβαρο της Ελληνικής Επανάστασης, από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό και τους Καλαβρυτινούς επαναστάτες.

Η χιλιόχρονη Μονή της Αγίας Λαύρας, με την πολυκύμαντη ιστορία της, αποτελεί το λίκνο της εθνικής μας παλιγγενεσίας. Θυμίζει την προσφορά των μοναστηριών στο έθνος και στις αιώνιες και ακατάλυτες αξίες του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού μας.

Σκηνοθεσία: Κώστας Παπαδήμας
Σενάριο: Ελένη Μπιλιάλη
Σκηνοθεσία: Κώστας Παπαδήμας
Διεύθυνση παραγωγής: Τάκης Ψωμάς
Επιστημονικός συνεργάτης: Σοφοκλής Δημητρακόπουλος
Δημοσιογραφική ομάδα: Κώστας Μπλάθρας – Ζωή Μπιλιάλη
Εικονολήπτες: Γιάννης Σαρηγιάννης – Ανδρέας Σπερδούλης
Ηχοληψία-μοντάζ: Κώστας Ψωμάς
Μουσική: Γιώργος Μαγουλάς
Χειριστής Drone: Γιάννης Σαρηγιάννης
Παρουσίαση: Ελένη Μπιλιάλη

 

© PCMVideo.WebTV.gr Διαδικτυακή τηλεόραση.

ΦΩΤΕΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ Η Μονή της Αγίας Λαύρας

Μετάδοση Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ) 2

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων