25/12/2018 25/12/2018 Παραθέτουμε εναέρια πλάνα από την παγκοίνως γνωστή στο ευσεβές πλήρωμα των Κρητών εν Χριστώ αδελφών, Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη.      H Μονή Επανωσήφη ή Απανωσήφη είναι μία από τις παλαιότερες Μονές στο Νομό Ηρακλείου, αλλά και στην Κρήτη γενικότερα, αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο. Υπάγεται στο Μεταξοχώρι. Η θέση της είναι στην επαρχία...
25 Δεκεμβρίου, 2018 - 16:47
Τελευταία ενημέρωση: 25/12/2018 - 16:48

Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη: Εναέρια πλάνα

Διαδώστε:
Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη: Εναέρια πλάνα

Παραθέτουμε εναέρια πλάνα από την παγκοίνως γνωστή στο ευσεβές πλήρωμα των Κρητών εν Χριστώ αδελφών, Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη.

 

 

H Μονή Επανωσήφη ή Απανωσήφη είναι μία από τις παλαιότερες Μονές στο Νομό Ηρακλείου, αλλά και στην Κρήτη γενικότερα, αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο. Υπάγεται στο Μεταξοχώρι. Η θέση της είναι στην επαρχία Μονοφατσίου και η απόστασή της από το Ηράκλειο είναι 31,7 χλμ.

Η πρόσβαση στο μοναστήρι μπορεί να γίνει από διακλάδωση, δεξιά από το 28,6 χλμ. της κεντρικής αρτηρίας Ηρακλείου- Πύργου Μονοφατσίου. Στο μοναστήρι υπάρχουν σήμερα πολύτιμα κειμήλια, ευαγγέλια, σταυροί με ξυλόγλυπτες παραστάσεις, αργυρό δισκοπότηρο του 1842, άμφια και πολλά άλλα.

Εορτάζει στις 23 Απριλίου και στις 3 Νοεμβρίου εκάστου έτους.

 

ΠΗΓΗ www.studio-s.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων