11/01/2019 11/01/2019 Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τελέστηκε το εσπέρας της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου 2019 στην Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Πανάκτου η ακολουθία του Μεγάλου και Αγγελικού Σχήματος της μοναχής Ιωάννας. Της ακολουθίας, η οποία τελέστηκε στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, πλαισιούμενος από τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη...
11 Ιανουαρίου, 2019 - 22:30
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2019 - 22:16

Κουρά μοναχής στην Ι.Μ. Αγίων Νηπίων Πανάκτου

Διαδώστε:
Κουρά μοναχής στην Ι.Μ. Αγίων Νηπίων Πανάκτου

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τελέστηκε το εσπέρας της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου 2019 στην Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Πανάκτου η ακολουθία του Μεγάλου και Αγγελικού Σχήματος της μοναχής Ιωάννας. Της ακολουθίας, η οποία τελέστηκε στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, πλαισιούμενος από τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Μελέτιο Στάθη, Πνευματικό και κτήτορα της Μονής, και τον π. Γεώργιο Μανωλόπουλο, Αρχιερατικό Επίτροπο Αγίου Θωμά.

Μετά την κατήχηση και τις ευχές προς τον Θεό της αγάπης να ενδυναμώσει την μοναχή και να την ενδύσει με την πανοπλία του Αγίου Πνεύματος, έγινε η κουρά των μαλλιών της μοναχής και η ένδυσή της με το μεγάλο Σχήμα και τα λοιπά μοναχικά ενδύματα. Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στην νεόκουρον μοναχή καθώς και στην Γερόντισσα Σιλουανή και στις μοναχές της Ιεράς Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων