09/12/2018 09/12/2018 Η ιστορική μονή της  Μεταμορφώσεως  του Σωτήρος  στο καταπράσινο περιβάλλον της τοποθεσίας Τσέλο στην Αργολίδα. Η Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος βρίσκεται σε ερημική τοποθεσία, 3 χιλιόμετρα  από το χωριό Τσέλο ( Αγία Παρασκευή) και νοτιοδυτικά της Ασίνης, με θέα προς τον όρμο της Καραθώνας. Το μοναστήρι βρισκόταν σε λειτουργία έως το 1834. Το μικρό καθολικό...
09 Δεκεμβρίου, 2018 - 12:15
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2018 - 12:20

Ναύπλιο: Τo Βυζαντινό Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως στο Τσέλο

Διαδώστε:
Ναύπλιο: Τo Βυζαντινό Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως στο Τσέλο

Η ιστορική μονή της  Μεταμορφώσεως  του Σωτήρος  στο καταπράσινο περιβάλλον της τοποθεσίας Τσέλο στην Αργολίδα.

Η Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος βρίσκεται σε ερημική τοποθεσία, 3 χιλιόμετρα  από το χωριό Τσέλο ( Αγία Παρασκευή) και νοτιοδυτικά της Ασίνης, με θέα προς τον όρμο της Καραθώνας. Το μοναστήρι βρισκόταν σε λειτουργία έως το 1834. Το μικρό καθολικό του ανήκει στον αρχιτεκτονικό τύπο του σταυρεπίστεγου, ενώ στα δυτικά του υπάρχει νεώτερο επίμηκες υπόστεγο. Εσωτερικά το καθολικό κοσμείται με αξιόλογες τοιχογραφίες, οι οποίες χρονολογούνται το 1570, σύμφωνα με την εκτενή κτητορική επιγραφή που βρίσκεται στον νότιο τοίχο της εκκλησίας. Στα βορειοανατολικά του καθολικού, σε υψηλότερο επίπεδο, σώζονται τα ερείπια υψηλού πύργου. Το μοναστήρι είναι χτισμένο σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με θέα στον Αργολικό κόλπο.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων