10/12/2018 10/12/2018 Στα μοναστήρια της Κρήτης, μάς ταξιδεύει η σειρά ντοκιμαντέρ «Φωτεινά Μονοπάτια». Η Ιερά Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου είναι από τα πιο παλιά μοναστήρια του νησιού και χαρακτηρίζεται ως το Άγιον Όρος της Δυτικής Κρήτης. Βρίσκεται περίπου 19 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Χανίων. Είναι χτισμένη σε μια πετρώδη τοποθεσία, στην είσοδο του Φαραγγιού Αυλάκι. Μοιάζει με...
10 Δεκεμβρίου, 2018 - 21:59
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2018 - 22:05

Τα “Φωτεινά Μονοπάτια” στο “Άγιον Όρος” της Δυτικής Κρήτης

Διαδώστε:
Τα “Φωτεινά Μονοπάτια” στο “Άγιον Όρος” της Δυτικής Κρήτης

Στα μοναστήρια της Κρήτης, μάς ταξιδεύει η σειρά ντοκιμαντέρ «Φωτεινά Μονοπάτια».

Η Ιερά Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου είναι από τα πιο παλιά μοναστήρια του νησιού και χαρακτηρίζεται ως το Άγιον Όρος της Δυτικής Κρήτης.

Βρίσκεται περίπου 19 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Χανίων. Είναι χτισμένη σε μια πετρώδη τοποθεσία, στην είσοδο του Φαραγγιού Αυλάκι. Μοιάζει με ενετικό φρούριο και έχει τέσσερις πύργους στις γωνίες του. Το μοναστήρι χτίστηκε πριν το 1537.

Ως ιδρυτής θεωρείται ο Άγιος Ιωάννης ο Ερημίτης, ο οποίος έζησε σε μια σπηλιά, μέσα στο φαράγγι.

 

 

Στη δημοσιογράφο της σειράς «Φωτεινά Μονοπάτια», κα Ελένη Μπιλιάλη, ομιλεί ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου, κ.κ. Αμφιλόχιος, καθώς επίσης και ο Καθηγούμενος της Ι. Μ. Γουβερνέτου, π. Ειρηναίος.

Σκηνοθεσία: Κώστας Παπαδήμας
Σενάριο: Ελένη Μπιλιάλη
Σκηνοθεσία: Κώστας Παπαδήμας
Διεύθυνση παραγωγής: Τάκης Ψωμάς
Επιστημονικός συνεργάτης: Σοφοκλής Δημητρακόπουλος
Δημοσιογραφική ομάδα: Κώστας Μπλάθρας – Ζωή Μπιλιάλη
Εικονολήπτες: Γιάννης Σαρηγιάννης – Ανδρέας Σπερδούλης
Ηχοληψία-μοντάζ: Κώστας Ψωμάς
Μουσική: Γιώργος Μαγουλάς
Χειριστής Drone: Γιάννης Σαρηγιάννης
Παρουσίαση: Ελένη Μπιλιάλη

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Φωτεινά Μονοπάτια» αποτελεί ένα οδοιπορικό στους πιο σημαντικούς θρησκευτικούς προορισμούς της Ελλάδας και όχι μόνο. Οι προορισμοί του εξωτερικού αφορούν τόπους και μοναστήρια που συνδέονται με το Ελληνορθόδοξο στοιχείο και αποτελούν σημαντικά θρησκευτικά μνημεία.

Σκοπός της συγκεκριμένης σειράς είναι η ανάδειξη του εκκλησιαστικού και μοναστικού θησαυρού, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής ζωής της χώρας μας.

© PCMVideo.WebTV.gr Διαδικτυακή τηλεόραση

ΠΗΓΗ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων