09/12/2018 09/12/2018 Μονές των Μετεώρων επισκέφθηκαν χθες μέλη του Συλλόγου Υπαταίων “ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ”. Σταθμοί της επισκέψεως τους υπήρξαν διάφορες μονές όπως του Αγίου Στεφάνου και του Μεγάλου Μετεώρου. Ακολουθεί το σύντομο χρονικό της επισκέψεως: “Ο Εκπολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Υπαταίων «ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ» πραγματοποίησε  προσκυνηματική εκδρομή στα Άγια Μετέωρα. Η Υπάτη αποτελεί την γενέθλια γη του κτήτορος της...
09 Δεκεμβρίου, 2018 - 15:37
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2018 - 15:58

Οι “Αινιάνες” σε Μονές των Μετεώρων

Διαδώστε:
Οι “Αινιάνες” σε Μονές των Μετεώρων

Μονές των Μετεώρων επισκέφθηκαν χθες μέλη του Συλλόγου Υπαταίων “ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ”. Σταθμοί της επισκέψεως τους υπήρξαν διάφορες μονές όπως του Αγίου Στεφάνου και του Μεγάλου Μετεώρου.

Ακολουθεί το σύντομο χρονικό της επισκέψεως:

“Ο Εκπολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Υπαταίων «ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ» πραγματοποίησε  προσκυνηματική εκδρομή στα Άγια Μετέωρα.

Η Υπάτη αποτελεί την γενέθλια γη του κτήτορος της Μονής Μεγάλου Μετεώρου Οσίου Αθανασίου. Ο Όσιος γεννήθηκε στην Υπάτη το 1303. Το κοσμικό του όνομα ήταν Ανδρόνικος και η σεπτή και πνευματική του πορεία, ανέδειξε την πίστη και την Ορθοδοξία υπέρτατο ακούμπισμα της ασθενούσης ψυχής μας.

Το πρώτο προσκύνημα έγινε στην Ι.Μονή του Αγίου Στεφάνου όπου οι αδελφές μας καλοδέχθηκαν και μας μετέδωσαν τον κόπο και τον μόχθο της ταπεινοσύνης της ψυχής που πρέπει να καταβάλλει ο καθένας μας, μας φίλεψαν και με την ευλογία του Αγίου Χαραλάμπους και αφού αφήσαμε λάδι για το καντήλι των αγίων και φιλέμα για τους παγκόσμιους προσκυνητές αναχωρήσαμε για το Μεγάλο Μετέωρο.

Εκεί οι άοκνοι πατέρες της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, με ταπεινότητα μας καλοδέχθηκαν μας ξενάγησαν στα προσκυνήματα , μας φίλεψαν, εναποθέσαμε και μείς το λάδι για τα καντήλια και τα φιλέματα για τους πιστούς και με την ευλογία της Παναγίας της Μετεωρίτισσας αναχωρήσαμε γεμάτοι αγαλλίαση και εφορία ψυχής, με την υπόσχεση να ξανάρθουμε.

“Ο τεχθείς Κύριος σε λίγες μέρες να γεννηθεί στην φάτνη της ψυχής μας και να αποβάλλουμε από μέσα μας την κακία και να επικρατήσει το φως του αστεριού της Γέννησης που θα φωτίζει την ψυχή και το μυαλό μας”. Με τα λόγια αυτά μας  ευχήθηκαν οι πατέρες των Μετεώρων. Αυτά τα λόγια ευχόμαστε και εμείς να γίνουν πράξη και τρόπος ζωής”.

 

Φωτογραφίες: Ιωάννης Δ. Ζαπαντιώτης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων