28/12/2018 28/12/2018 Στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μουτσιάλης Βέροιας, θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της εορτής της Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και της μνήμης του Μεγάλου Βασιλείου, η οποία θα εκκινήσει κατά την εσπέρα της 31ης Δεκεμβρίου από 20:30 και θα ολοκληρωθεί έως 00:30 μετά τα μεσάνυχτα του Νέου Έτους 2019. Πρόκειται για...
28 Δεκεμβρίου, 2018 - 11:20
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2018 - 11:24

Πρωτοχρονιά εις την Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Μουτσιάλης Βέροιας

Διαδώστε:
Πρωτοχρονιά εις την Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Μουτσιάλης Βέροιας

Στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μουτσιάλης Βέροιας, θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της εορτής της Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και της μνήμης του Μεγάλου Βασιλείου, η οποία θα εκκινήσει κατά την εσπέρα της 31ης Δεκεμβρίου από 20:30 και θα ολοκληρωθεί έως 00:30 μετά τα μεσάνυχτα του Νέου Έτους 2019.

Πρόκειται για της Μονή της Σκήτης Βεροίας, γνωστή από την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Τιμάται στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Μέχρι τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο σώζονταν τα κτίρια της που περιέκλυαν το Καθολικό της.

Η περιοχή λόγω των καταστροφών από όμβρια ύδατα ονομάστηκε «Μουτσιάλη» (=βρεγμάνος). Διαθέτει τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγ.Συμεών του Στυλίτου. Φιλοξένησε διάφορους μοναχούς και τελευταία 2 μοναχές, την Γρηγορία και τη Μακρίνα, οι οποίες αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν λόγω του Εμφυλίου.

 

ΠΗΓΕΣ: agrypnies.blogspot.com / www.imverias.gr

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων