21/12/2018 21/12/2018 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας και νυν Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου ιδρύθηκε το έτος 2000 η Ιερά Μονή των Αγίων Νηπίων και είναι αφιερωμένη στη μνήμη των Νηπίων που θανατώθηκαν από τον Ηρώδη κατά τους χρόνους της γεννήσεως του Χριστού. Όταν ο Ηρώδης διαπίστωσε ότι τον ενέπαιξαν οι Μάγοι...
21 Δεκεμβρίου, 2018 - 12:52

Στην Ιερά Μονή των Αγίων Νηπίων

Διαδώστε:
Στην Ιερά Μονή των Αγίων Νηπίων

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας και νυν Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου ιδρύθηκε το έτος 2000 η Ιερά Μονή των Αγίων Νηπίων και είναι αφιερωμένη στη μνήμη των Νηπίων που θανατώθηκαν από τον Ηρώδη κατά τους χρόνους της γεννήσεως του Χριστού.

Όταν ο Ηρώδης διαπίστωσε ότι τον ενέπαιξαν οι Μάγοι και δεν επέστρεψαν σε αυτόν όπως τους διέταξε ο Άγγελος, αλλά από άλλη οδό γύρισαν στην πατρίδα τους, τότε θύμωσε πάρα πολύ και διέταξε τους στρατιώτες του και φόνευσαν όλα τα βρέφη και τα νήπια της Βηθλεέμ και των γύρω χωριών, νομίζοντας έτσι ότι θα θανατώσει τον νεογεννηθέντα Χριστό.

Όμως απατήθηκε, γιατί κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να εμποδίσει το θέλημα του Θεού.

Έτσι έγινε αιτία για τα Νήπια να κερδίσουν την Βασιλεία των Ουρανών.

Τα εγκαίνια του Καθολικού της Μονής, τελέσθηκαν από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο την 17η  Νοεμβρίου του έτους 2007.

Σήμερα η Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων αριθμεί 5 μοναχές με καθηγουμένη την πανοσιολογιώτατη Μοναχή Σιλουανή.

Η Ιερά Μονή εορτάζει στις 29 Δεκεμβρίου.

Η Ιερά Μονή βρίσκεται στο 45ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών, στο χωριό Οινόη Αττικής (πριν τα Βίλλια) και κοντά στο Ιστορικό Μοναστήρι του Οσίου Μελετίου Κιθαιρώνος (11ος αιώνας).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων