01/12/2018 01/12/2018 Στη νήσο Σαχαλίνη, (μισή Ελλάδα σε έκταση), της Άπω Ανατολής στην Οχοτσκική θάλασσα, δημιουργήθηκε το πρώτο Ρωσικό μοναστήρι και μάλιστα γυναικείο, εκεί όπου δεν υπήρχαν ποτέ μοναστήρια, και στην σταλινική επανάσταση ήταν η πιο σκληρή περιοχή, πέραν της Σιβηρίας, για τους χιλιάδες κρατούμενους αντιφρονούντες, καταδίκους σε καταναγκαστικά έργα, . Λίγους μήνες πριν, 15-11-15, τέθηκαν τα θεμέλια της νεοσύστατης...
01 Δεκεμβρίου, 2018 - 17:37
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2018 - 18:26

Το Πρώτο Γυναικείο Μοναστήρι στη Σαχαλίνη

Διαδώστε:
Το Πρώτο Γυναικείο Μοναστήρι στη Σαχαλίνη

Στη νήσο Σαχαλίνη, (μισή Ελλάδα σε έκταση), της Άπω Ανατολής στην Οχοτσκική θάλασσα, δημιουργήθηκε το πρώτο Ρωσικό μοναστήρι και μάλιστα γυναικείο, εκεί όπου δεν υπήρχαν ποτέ μοναστήρια, και στην σταλινική επανάσταση ήταν η πιο σκληρή περιοχή, πέραν της Σιβηρίας, για τους χιλιάδες κρατούμενους αντιφρονούντες, καταδίκους σε καταναγκαστικά έργα, .

Λίγους μήνες πριν, 15-11-15, τέθηκαν τα θεμέλια της νεοσύστατης Ι.Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου , από τον επιχώριο Μητροπολίτη Νότιας Σαχαλίνης και Κουρίλων Νήσων κ.Τύχωνα.

230 (6)_result_result.jpg

Είναι το πρώτο μοναστήρι του νησιού και η κατασκευή γίνεται στην περιοχή Χάντι-Μανσίσκ. Προβλέπεται ότι μέχρι τα Χριστούγεννα του 2016 θα έρθουν οι πρώτες μοναχές.

Όμως πριν έρθουν τα Χριστούγεννα, ήδη έχουν εγκατασταθεί στη μοναστική αδελφότητα τέσσερις μοναχές, με προοπτική να γίνουν δεκαπέντε. Όπως είπε η μεγαλύτερη αδελφή Αριάδνη (Orlova), όταν πριν από ένα εξάμηνο ήρθε για πρώτη φορά στην Σαχαλίνη, με τις ευλογίες του Πατριάρχη Μόσχας κ.Κυρίλλου για την ανάπτυξη του γυναικείου μοναχισμού στα ανατολικά πέρατα της Ρωσικής Εκκλησίας, υπήρχε μόνο ένα παρεκκλήσι, ατμόλουτρο και άγριοι θάμνοι.

Στις 4 Μαρτίου 2016, ο ίδιος μητρ. κ.Τύχων εγκαινίασε τα κελιά και την Τράπεζα της Μονής, και μεταξύ των άλλων είπε μετά τον αγιασμό-«Τα Μοναστήρια είναι προπύργια της Ορθοδοξίας, το επίκεντρο της ορθόδοξης παράδοσης, θεματοφύλακες της πίστης μας, κρατούν τα δόγματα της Εκκλησίας, και την ιστορία της χώρας. Αυτό το μοναστήρι χτίστηκε πολύ γρήγορα.

230_result_result.jpg

Οι πρόγονοί μας, μας άφησαν ένα παρεκκλήσι και με την βοήθεια του Θεού, ο οποίος είναι ζωντανός, σήμερα το καθαγιάζουμε. Είμαι πολύ χαρούμενος, προσευχόμαστε για  τους ευεργέτες, και περιμένουμε να έρθουν από την ηπειρωτική χώρα αρκετές μοναχές που έχουν την εμπειρία της μοναστικής ζωής. Επιπλέον ευχόμαστε να προσέλθουν και αδελφές από την περιοχή μας, που έχουν την επιθυμία να ενταχθούν στην αδελφότητα της Μονής.

H Μητρόπολη Σαχαλίνης & Κουρίλων νήσων βρίσκεται στο μοναδικό νησιωτικό ομοσπονδιακό υποκείμενο της Ρωσίας, Сахали́нская о́бласть, ( Περιφέρεια της Σαχαλίνης). Αποτελείται από τη νήσο Σαχαλίνη (των 600.000 κατ.), και τις Κουρίλες Νήσους (ρώσικα: Кури́льские острова́), στο νησιωτικό αρχιπέλαγος της βορειοανατολικήε Ασίας, εκ των οποίων οι περισσότερες είναι ακατοίκητες. Διαθέτουν όμως, άφθονους φυσικούς πόρους, πετρέλαιο και ορυκτά, σιδηροπυρίτη, θείο, πολυμεταλλικά μεταλλεύματα και πλούσια αλιευτικά πεδία, . 

230 (2)_result_result.jpg

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων