21/12/2018 21/12/2018 Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά, πραγματοποιήθηκε εντυπωσιακή Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση των μαθητών των Κατηχητικών Σχολείων της Άνω Μεράς, με πρωτοβουλία και διοργάνωση του Αρχιμ. Αλέξιου Παπαδόπουλου. Με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, των Εφημερίων της Μυκόνου, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, της Αντιδημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητή...
21 Δεκεμβρίου, 2018 - 9:25
Τελευταία ενημέρωση: 21/12/2018 - 12:53

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής

Διαδώστε:
Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής

Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά, πραγματοποιήθηκε εντυπωσιακή Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση των μαθητών των Κατηχητικών Σχολείων της Άνω Μεράς, με πρωτοβουλία και διοργάνωση του Αρχιμ. Αλέξιου Παπαδόπουλου.

Με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, των Εφημερίων της Μυκόνου, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, της Αντιδημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Αεροδρόμιο Μυκόνου, Εκπροσώπου της Πολεμικής Αεροπορίας και του Λιμεναρχείου Μυκόνου, και πλήθους Ανωμεριτών,

Στην εκδήλωση συμμετείχε η Αθηναϊκή Χορωδία « Αντιφωνικό Μέλος», με Χοράρχη τον κ. Γεώργιο Καμαριάρη, η οποία απέδωσε Χριστουγεννιάτικους ύμνους της Εκκλησίας και οι Ιεροψάλτες της Μονής, ενώ παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων απήγγειλαν Χριστουγεννιάτικα ποιήματα και παρουσίασαν μία διδακτική αναδιήγηση των γεγονότων της Γέννησης του Χριστού.


Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β, επιλέγων την εκδήλωση, ανέφερε μεταξύ άλλων:
« Η πορεία μας προς τη Φάτνη είναι μια δύσκολη πορεία. Χρειάζεται εσωτερική δύναμη και αποφασιστικότητα για να φτάσει κανείς στο ταπεινό σπήλαιο της Γέννησης και να βιώσει σε όλο του το μεγαλείο το θαύμα των αιώνων. Στην πορεία μας προς την Βηθλεέμ δοκιμάζονται οι εσωτερικές μας αντοχές και η αποφασιστικότητα μας να προσεγγίσουμε το μυστήριο της σωτηρίας μας, καθώς πρέπει να βρούμε τη δύναμη να νικήσουμε τον αρνητικό μας εαυτό, που μας εμποδίζει να φτάσουμε στο Θεό.»


Και αναφερόμενος στον διοργανωτή της Εορτης Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Παπαδόπουλο, προσέθεσε: « Ο πατήρ Αλέξιος από τα πρώτα του βήματα αφουγκράζεται με επιτυχία τις πνευματικές ανάγκες και ανησυχίες των Ανωμεριτών και στο μικρό διάστημα της διακονίας του μας δίνει πολλές αφορμές και να τον συγχαρούμε και να τον στηρίξουμε!»
Ευχαρίστησε, επίσης, και συνεχάρη τους γονείς, οι οποίοι εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία, τονίζοντας ότι εκτός από τα γράμματα, τα αθλήματα και τις ξένες γλώσσες, πρέπει να μαθαίνουν να είναι σωστοί άνθρωποι και καλοί Χριστιανοί, να μαθαίνουν την διδασκαλία της Εκκλησίας και την λειτουργική της ζωή, ώστε να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες.
Απευθυνόμενος δε στα παιδιά, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τους διηγήθηκε μια ιστορία για την πίστη την αγάπη και την ελπίδα, τονίζοντας ότι ακόμη κι αν όλα χαθούν, τίποτα δεν χάνεται αν παραμένει ζωντανή η ελπίδα.
« Καθώς κρατούσατε τα αναμμένα φαναράκια», προσέθεσε, «διαπίστωσα ότι εσείς κρατάτε τη φλόγα της ελπίδας ζωντανή, που φωτίζει τις καρδιές μας και ανοίγει καθαρούς ορίζοντες στην ομιχλώδη ατμόσφαιρα της ζωής μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων