22/12/2020 22/12/2020 Τελέσθηκε το Τεσσαρακονθημερο μνημόσυνο της μακαριστής Γεροντισσας Μαριάμ Μοναχής Ηγουμένης Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Κω υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσοστόμου. Με την κοίμησή της, κλείνει μία λαμπρή σελίδα της Ιεράς Μονής του Αγίου Νεκταρίου στην Κω, παραδίδοντας συγχρόνως στην αδελφότητα της Μονής, βαριά παρακαταθήκη. Η Γερόντισσα, μοναχή Μαριάμ, κατά κόσμον...
22 Δεκεμβρίου, 2020 - 19:46
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2020 - 19:50

40ημερο Μνημόσυνο Γερόντισσας Μαριάμ

Διαδώστε:
40ημερο Μνημόσυνο Γερόντισσας Μαριάμ

Τελέσθηκε το Τεσσαρακονθημερο μνημόσυνο της μακαριστής Γεροντισσας Μαριάμ Μοναχής Ηγουμένης Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Κω υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσοστόμου. Με την κοίμησή της, κλείνει μία λαμπρή σελίδα της Ιεράς Μονής του Αγίου Νεκταρίου στην Κω, παραδίδοντας συγχρόνως στην αδελφότητα της Μονής, βαριά παρακαταθήκη.

Η Γερόντισσα, μοναχή Μαριάμ, κατά κόσμον Αναστασία Τσουβαλά, γεννήθηκε το 1940 στη Ρόδο, νεαρή Δασκάλα στο Ασφενδιού της Κω, από το Σεπτέμβριο του 1966, αποφάσισε να παραιτηθεί από την υπηρεσία της τον Απρίλιο του 1967 για να ακολουθήσει τον μοναχικό δρόμο. Σύντομα οι μοναχές έγιναν δύο και στη συνέχεια τέσσερις, οι οποίες εγκαταστάθηκαν στα κελιά του Ασωμάτου στο Αφενδιού. Ένα χρόνο μετά έφτασε στην Κω ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ ο Α’ ο Δικαίος και επελέγη ο χώρος στην περιοχή Γιαπυλί ( Άγιος Νεκτάριος) για την ανέγερση της φερώνυμης Ιεράς Μονής. Στις 29 Μαΐου 1969 οι μοναχές που είχαν γίνει πέντε εγκαθίστανται πλέον στη νεόδμητη μονή, ενώ συνεχίζονταν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του ναού του Αγίου Νεκταρίου και των λοιπών χώρων. Στη συνέχεια οι μοναχές έγιναν δέκα, ενώ σήμερα στη μονή διαβιούν 7 Μοναχές.

Με την καλοσύνη, την πραότητα και το γνήσιο μοναχικό της ήθος η Γερόντισσα ενέπνεε τους επισκέπτες της Ιεράς Μονής, αλλά και όλους, όσοι είχαν την ευλογία να την γνωρίσουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων