28/12/2022 28/12/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουμπέ της πόλεως Ρεθύμνης την Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2022, εορτή του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε το 9μηνο Ιερό Μνημόσυνο της μακαριστής Γεροντίσσης Πανσέμνης...
28 Δεκεμβρίου, 2022 - 18:31
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2022 - 18:48

9μηνο μνημόσυνο μακαριστής Γεροντίσσης Πανσέμνης στην Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Κουμπέ Ρεθύμνης

Διαδώστε:
9μηνο μνημόσυνο μακαριστής Γεροντίσσης Πανσέμνης στην Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Κουμπέ Ρεθύμνης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουμπέ της πόλεως Ρεθύμνης την Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2022, εορτή του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε το 9μηνο Ιερό Μνημόσυνο της μακαριστής Γεροντίσσης Πανσέμνης μοναχής.

Για τον βίο και την πολιτεία της μακαριστής Γεροντίσσης ομίλησε, κατόπιν προτροπής του Σεβασμιωτάτου, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Κουκουναράς, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων.

Στην Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο έλαβαν μέρος ο Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Προφήτου Ηλιού Ρουστίκων, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιωάννης Κουφουδάκης, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, Πανοσιολ. Αρχιμ. Παρθένιος Καλυβιανάκης, καθώς και άλλοι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεώς Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ανεγνώσθη Ιερό Τρισάγιο επί του τάφου της μακαριστής Γεροντίσσης Πανσέμνης και προσεφέρθη μοναστηριακό κέρασμα προς τους πολυπληθείς προσκυνητές της Ιεράς Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος ευχήθηκε το αυθεντικό και ανυπόκριτο κατά πάντα παράδειγμα της Γεροντίσσης Πανσέμνης να εμπνέει καθένα άνθρωπο στην έπαλξη του χρέους και της αποστολής του και να φωτίζει καθεμιά ανθρώπινη καρδιά στα ποικίλα σκοτάδια των καιρών και των εποχών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων