12/03/2022 12/03/2022 Εφικτή, ήταν η πρόσβαση στην Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Οινόης την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, κατά την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Φίλιππος». Όλοι οι χώροι στην Γυναικεία Ιερά Μονή με την φροντίδα των Μοναζουσών, είναι προσβάσιμοι και λειτουργικοί. Η φιλόξενη Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Οινόης, βρίσκεται σε υψόμετρο 380 μέτρων, στις υπώρειες του Κιθαιρώνα, πλησίον της...
12 Μαρτίου, 2022 - 14:51
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2022 - 15:00

A’ Χαιρετισμοί στην «λευκή» Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Οινόης

Διαδώστε:
A’ Χαιρετισμοί στην «λευκή» Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Οινόης

Εφικτή, ήταν η πρόσβαση στην Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Οινόης την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, κατά την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Φίλιππος».

Όλοι οι χώροι στην Γυναικεία Ιερά Μονή με την φροντίδα των Μοναζουσών, είναι προσβάσιμοι και λειτουργικοί.

Η φιλόξενη Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Οινόης, βρίσκεται σε υψόμετρο 380 μέτρων, στις υπώρειες του Κιθαιρώνα, πλησίον της ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίου Μελετίου του Νέου, και δίπλα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παϊσίου Οινόης – Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής κράτησε ανοικτό και προσβάσιμο για όλα τα οχήματα, χωρίς την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ελαστικών για χιόνι, την Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών στον άξονα Αγία Σωτήρα – Οινόη – Βίλια- Κάζα – Ερυθρές.

Ο Δήμος Τανάγρας υπό την διοίκηση του Δημάρχου κ. Βασιλείου Περγάλια, την εποπτεία του Αντιδημάρχου Δερβενοχωρίων κ. Σπύρου Σταμάτη και την επιδεξιότητα του χειριστή κ. Αντωνίου Φιλιππή, κράτησαν προσβάσιμη την επαρχιακή οδό, Οινόης – Πανάκτου (Αττική – Βοιωτία).

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι πιστοί Χριστιανοί παρευρέθηκαν ασφαλείς, στα «Άγια Νήπια», για την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων και την Α’ Στάση των Χαιρετισμών εις την Υπεραγία Θεοτόκο.

Χαρακτηριστική, ήταν η εύστοχη παρατήρηση, μίας μοναχής: «πόσοι άνθρωποι στερούνται αυτή την χαρά…η φύση να είναι ντυμένη στα λευκά, και οι πιστοί στον Ι. Ναό να ευχαριστούν την Παναγία, για τα μεγαλεία του Υιού της !»

Τον Θείο λόγο, κήρυξε στους προσκυνητές ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μελέτιος Στάθης.

 

Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων