16/03/2022 16/03/2022 Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού στην Ιερά Μονή των Αγίων Ηλιοφώτων πλησίον της κοινότητος Κάτω Μονής. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία της Ιεράς Μονής και στο τέλος έγινε δεντροφύτευση. Ακολούθως, την ίδια μέρα, Κυριακή 13 Μαρτίου 2022,ο Πανιερώτατος τέλεσε τρισάγιο για όλους τους κληρικούς, που διετέλεσαν εφημέριοι στην...
16 Μαρτίου, 2022 - 18:29
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2022 - 19:19

Κύπρος: Αγιασμός και επαναλειτουργία της Ι.Μ. Αγ. Ηλιοφώτων στην Κάτω Μονή

Διαδώστε:
Κύπρος: Αγιασμός και επαναλειτουργία της Ι.Μ. Αγ. Ηλιοφώτων στην Κάτω Μονή

Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού στην Ιερά Μονή των Αγίων Ηλιοφώτων πλησίον της κοινότητος Κάτω Μονής. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία της Ιεράς Μονής και στο τέλος έγινε δεντροφύτευση.

Ακολούθως, την ίδια μέρα, Κυριακή 13 Μαρτίου 2022,ο Πανιερώτατος τέλεσε τρισάγιο για όλους τους κληρικούς, που διετέλεσαν εφημέριοι στην κοινότητα της Κάτω Μονής και συνάμα διηκόνησαν την πάλαι ποτέ Μονή των Αγίων Ηλιοφώτων.

Στη συνέχεια, ο Πανιερώτατος ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της Μονής με αδελφότητα, τιμώντας έτσι τους Αγίους Ηλιοφώτους, οι οποίοι κοσμούν την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού, αλλά και τους πνευματικούς αγώνες των μοναχών που πέρασαν κατά διαστήματα από τη Μονή.

Ακολούθησε ο Κατανυκτικός Εσπερινός και στο τέλος έγινε δεντροφύτευση.

Παρέστησαν ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Υποστράτηγος Παναγιώτης Παντελίδης , ο Ταξίαρχος Σάββας Έλληνας, και οι Κοινοτάρχες Κάτω Μονής, Αγίου Ιωάννη Μαλούντας, Αρεδιού, Μιτσερού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων