14/10/2020 14/10/2020 Το βράδυ της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αγρυπνίας, που τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου του Νέου Καμπιών, για την εορτή της ανακομιδής και καταθέσεως του ιερού λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φλώρου. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. Αρχιμ. π. Ιγνάτιος Χαϊκάλης, ο...
14 Οκτωβρίου, 2020 - 19:14
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2020 - 18:52

Αγρυπνία για την Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Φλώρου

Διαδώστε:
Αγρυπνία για την Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Φλώρου

Το βράδυ της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αγρυπνίας, που τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου του Νέου Καμπιών, για την εορτή της ανακομιδής και καταθέσεως του ιερού λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φλώρου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. Αρχιμ. π. Ιγνάτιος Χαϊκάλης, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο και την πολιτεία του Αγίου Φλώρου.

Ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη προσλαλιά του προς τους πιστούς ανέφερε ότι οι μάρτυρες είχαν πρότυπό τους τον Χριστό και δεν έκαναν πίσω στις δυσκολίες και στα μαρτύρια, έχοντας ως πρότυπο το μαρτυρικό θάνατο του Χριστού, σε αντίθεση με τη σημερινή κοινωνία, στην οποία ο Χριστός τείνει να είναι δευτερεύον πρόσωπο. Και ευχήθηκε να έχουμε πρότυπα στη ζωή μας τους Αγίους και τους Μάρτυρες για να μπορούμε να βάζουμε μέσα μας τον Χριστό. Τέλος, επεσήμανε ότι θα πρέπει να διατηρούμε όχι μόνο τη σωματική μας υγεία αλλά και την ψυχική μας υγεία.

Στην Αγρυπνία συμμετείχαν ιερείς της Μητροπολιτικής  περιφερείας και πιστοί, οι οποίοι προσήλθαν στη Μονή για να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Φλώρου και να προσκυνήσουν το ιερό λείψανό Του, που φυλάσσεται στη Μονή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων