15/09/2019 15/09/2019 Με κατάνυξη και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, εορτάστηκε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου La Faurie στις Γαλλικές Άλπεις. Ετελέσθη ιερά αγρυπνία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελιτηνής, κ. Μαξίμου. Η ιερά αγρυπνία άρχισε στις 8:30 την παραμονή της εορτής και ολοκληρώθηκε την επόμενη ημέρα το πρωί με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Ακολούθησε...
15 Σεπτεμβρίου, 2019 - 20:50
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2019 - 21:06

Αγρυπνώντας του Τιμίου Σταυρού στις Γαλλικές Άλπεις

Διαδώστε:
Αγρυπνώντας του Τιμίου Σταυρού στις Γαλλικές Άλπεις

Με κατάνυξη και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, εορτάστηκε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου La Faurie στις Γαλλικές Άλπεις.

Ετελέσθη ιερά αγρυπνία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελιτηνής, κ. Μαξίμου. Η ιερά αγρυπνία άρχισε στις 8:30 την παραμονή της εορτής και ολοκληρώθηκε την επόμενη ημέρα το πρωί με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ακολούθησε Τράπεζα, όπου προσεκλήθησαν και οι προσκυνητές της περιοχής.

Ο Θεοφ. Επίσκοπος Μελιτηνής, κ. Μάξιμος, μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γαλλίας, κ. Εμμανουήλ, και ομίλησε καταλλήλως προς την αδελφότητα και προς τους προσκυνητές για την εορτή της ημέρας.

Η Ιερά Κοινοβιακή Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου La Faurie βρίσκεται στη νοτιοανατολική Γαλλία, ανάμεσα στις επιβλητικές βουνοκορφές των νοτιοδυτικών Άλπεων. Ιδρύθηκε το 1978 και αριθμεί 10 μοναχούς, που, ως κύριο διακόνημα, έχουν τη βυζαντινή αγιογραφία και την μελισσοκομία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων