29/11/2020 29/11/2020 Μέσα σε πανηγυρική και κατανυκτική ατμόσφαιρα αλλά κεκλεισμένων των θυρών με τη συμμετοχή μόνον της μοναστικής αδελφότητος, τελέσθηκε σήμερα Κυριακή 29 Νοεμβρίου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Παραβόλας Αγρινίου. Στη Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, καθώς σήμερα 29 Νοεμβρίου τιμάται ιδιαιτέρως στην Ιερά Μονή η...
29 Νοεμβρίου, 2020 - 22:43
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2020 - 22:38

Αίμα του Αγ. Νεοϊερομάρτυρα Φιλούμενου στην Ι.Μ. Ευαγγελισμού Παραβόλας

Διαδώστε:
Αίμα του Αγ. Νεοϊερομάρτυρα Φιλούμενου στην Ι.Μ. Ευαγγελισμού Παραβόλας

Μέσα σε πανηγυρική και κατανυκτική ατμόσφαιρα αλλά κεκλεισμένων των θυρών με τη συμμετοχή μόνον της μοναστικής αδελφότητος, τελέσθηκε σήμερα Κυριακή 29 Νοεμβρίου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Παραβόλας Αγρινίου. Στη Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, καθώς σήμερα 29 Νοεμβρίου τιμάται ιδιαιτέρως στην Ιερά Μονή η μνήμη του Αγίου ενδόξου Νεοϊερομάρτυρος Φιλουμένου, που μαρτύρησε στο προσκύνημα του Φρέατος του Ιακώβ το έτος 1979. Στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Παραβόλας Αγρινίου φυλάσσεται αίμα εκ του μαρτυρίου του Αγίου.

Κατά τη διάρκεια του κοινωνικού αναγνώσθηκε η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου, η οποία συντάχθηκε για να ενισχυθούν οι χριστιανοί στις δυσκολίες των ημερών. Προ του «Δι΄ Ευχών» ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς ανέγνωσε ειδικές ικετευτικές ευχές για την άρση της λοιμικής νόσου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων