19/04/2022 20/04/2022 Το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης 19 Απριλίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Αγιασμένου Ιεράπετρας. Ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλόθεο Δοργιάκη και τον Εφημέριο της Μονής π. Κωνσταντίνο Κεντριστάκη, μετά την ανάγνωση των Ιερών Ευαγγελίων των...
19 Απριλίου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2022 - 0:55

Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Αγιασμένου Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Αγιασμένου Ιεράπετρας

Το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης 19 Απριλίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Αγιασμένου Ιεράπετρας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλόθεο Δοργιάκη και τον Εφημέριο της Μονής π. Κωνσταντίνο Κεντριστάκη, μετά την ανάγνωση των Ιερών Ευαγγελίων των ειδικών ευχών και της συγχωρητικής ευχής έχρισαν τους παρευρισκομένους πιστούς με το αγιασμένο έλαιο.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα ευλογημένο υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος των Παθών του Κυρίου μας και τόνισε ότι η βιωματική μετοχή μας στο Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα προετοιμάζει τις ψυχές μας με ταπείνωση, εξομολόγηση και συγχώρηση να προσεγγίσουμε τον Νυμφίο Χριστό και να μεταμορφώσουμε τα πάθη και τις αδυναμίες μας σε αρετές και χαρίσματα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων