25/08/2021 25/08/2021 Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μονή Παναγίας Βαρνακόβης σχετικά με δημοσιεύματα, που γράφτηκαν για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος αναφορικά με την ακολουθία της ενθρονίσεως της νέας Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Βαρνάκοβας και που κρίθηκε ότι προκαλούν τον σκανδαλισμό και των διχασμό των ψυχών των πιστών. Διαβάστε την ανακοίνωση: Η Αδελφότης της Ι.Μ. Βαρνακόβης, ορμωμένη εξ όσων ανευθύνως...
25 Αυγούστου, 2021 - 17:55
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2021 - 17:43

Ανακοίνωση της Ι.Μονής Παναγίας Βαρνακόβης για σκανδαλιστικά δημοσιεύματα

Διαδώστε:
Ανακοίνωση της Ι.Μονής Παναγίας Βαρνακόβης για σκανδαλιστικά δημοσιεύματα

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μονή Παναγίας Βαρνακόβης σχετικά με δημοσιεύματα, που γράφτηκαν για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος αναφορικά με την ακολουθία της ενθρονίσεως της νέας Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Βαρνάκοβας και που κρίθηκε ότι προκαλούν τον σκανδαλισμό και των διχασμό των ψυχών των πιστών.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η Αδελφότης της Ι.Μ. Βαρνακόβης, ορμωμένη εξ όσων ανευθύνως και αυτοβούλως διασπείρονται και παρερμηνεύονται μέσω του διαδικτύου, προκαλώντας σκανδαλισμό και διχασμό των ψυχών, επιθυμεί να διευκρινίσει τα εξής:

«Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκτιστος ανέκαθεν περιβάλλει την Αδελφότητα της Ι. Μονής μας, με πατρική αγάπη και ενεργό ενδιαφέρον διά την εύρυθμη λειτουργία της και την πνευματική της ανέλιξη. Η αρχιερατική του ευχή αποτελεί δι’ ημάς πηγή Χάριτος, δυνάμεως και αγιασμού.

Αναφορικώς δε με την ακολουθία της ενθρονίσεως της νέας Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βαρνάκοβας, ο σεβαστός Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Φωκίδος π. Νεκτάριος ενήργησε ως ο ορισθείς υπό του Σεβασμιωτάτου τελετάρχης, ως είθισται και σε πανηγύρεις άλλων Ι. Μονών της περιφερείας μας.

Η παρουσία των δύο μοναστικών αδελφοτήτων τις οποίες πνευματικώς καθοδηγεί, τόσο της Ανδρώας, όσο και της Γυναικείας, αποτελούσε -όπως κάθε χρόνο άλλωστε- φιλάδελφο συμμετοχή στον χαρμόσυνο εορτασμό της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μονή μας.

Ευχόμεθα “η εν Βαρνακόβη ακοίμητος πρέσβειρα…….και κόσμου Άνασσα ” να μας δωρίζει δια των πρεσβειών Της τo μέγα έλεος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων