09/07/2020 09/07/2020 Το πρόγραμμα για την εορτή του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου (12 Ιουλίου 2020) ανακοίνωσε η γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου κι Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη στη Σουρωτή, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου. Την παραμονή 11 Ιουλίου (Σάββατο) το μοναστήρι θα είναι ανοικτό από τις 10 το πρωί, ενώ το βράδυ της 11ης Ιουλίου,...
09 Ιουλίου, 2020 - 15:37
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2020 - 15:11

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα στη Σουρωτή για τη γιορτή του Αγίου Παϊσίου

Διαδώστε:
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα στη Σουρωτή για τη γιορτή του Αγίου Παϊσίου

Το πρόγραμμα για την εορτή του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου (12 Ιουλίου 2020) ανακοίνωσε η γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου κι Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη στη Σουρωτή, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου.

Την παραμονή 11 Ιουλίου (Σάββατο) το μοναστήρι θα είναι ανοικτό από τις 10 το πρωί, ενώ το βράδυ της 11ης Ιουλίου, όπως κάθε χρόνο, θα τελεσθεί αγρυπνία, η οποία θα αρχίσει στις 8μμ.

Στις 12 Ιουλίου (Κυριακή), ημέρα της εορτής, το μοναστήρι θα είναι ανοικτό μέχρι τις 8μμ.

Η Μονή ενημερώνει για το γεγονός ότι τα Ι.Χ. αυτοκίνητα δεν θα ανεβαίνουν στο μοναστήρι, ενώ η μεταφορά των προσκυνητών στο μοναστήρι θα γίνεται με λεωφορείο, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας από τους προσκυνητές.

Επίσης, προς διευκόλυνσή τους, η Μονή ενημερώνει ότι:

  • Η είσοδος στο μοναστήρι δεν επιτρέπεται στις γυναίκες που φορούν παντελόνια, κοντές φούστες, αμάνικα και εξώπλατα.
  • Οι γυναίκες πρέπει να φορούν φούστα φαρδιά και μακρυά, κάτω από το γόνατο. Το μοναστήρι δεν δίνει φούστες, μαντήλια ή οτιδήποτε άλλο.
  • Δεν επιτρέπεται και η είσοδος στους άνδρες που φορούν βερμούδες, κοντά παντελόνια και αμάνικα. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων