26/04/2022 26/04/2022 Όπως σε όλη την οικουμένη εορτάστηκε η εορτή των εορτών, έτσι με κατάνυξη κατά τη μοναστηριακή τάξη εορτάστηκε η χαρμόσυνη εορτή της Αναστάσεως του Χριστού στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ στο Τρίκορφο της Φωκίδος. Ο Καθηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης ήταν προεξάρχων της εορτής. Αρχικά έγινε υποδοχή του Αγίου Φωτός στην...
26 Απριλίου, 2022 - 10:01
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2022 - 9:53

Ανάσταση στο μοναστήρι με το μεγαλύτερο καμπαναριό στον κόσμο

Διαδώστε:
Ανάσταση στο μοναστήρι με το μεγαλύτερο καμπαναριό στον κόσμο

Όπως σε όλη την οικουμένη εορτάστηκε η εορτή των εορτών, έτσι με κατάνυξη κατά τη μοναστηριακή τάξη εορτάστηκε η χαρμόσυνη εορτή της Αναστάσεως του Χριστού στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ στο Τρίκορφο της Φωκίδος.

Ο Καθηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης ήταν προεξάρχων της εορτής. Αρχικά έγινε υποδοχή του Αγίου Φωτός στην είσοδο του Ησυχαστηρίου που προσκόμισε η Καθηγουμένη του γυναικείου Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου Δωρίδος, Γερόντισσα Μόνικα.

Εν συνεχεία με πομπή μεταφέρθηκε το Άγιο Φως στο ομοίωμα του Παναγίου Τάφου που υπάρχει στον αύλειο χώρο του Ησυχαστηρίου, απ’ όπου ο Γέροντας Νεκτάριος έδωσε το Άγιο Φως στους αδελφούς και στους πιστούς.

Έπειτα μετέβησαν μπροστά από το Καθολικό του Ησυχαστηρίου όπου ο Γέροντας ανήγγειλε το χαρμόσυνο γεγονός της Αναστάσεως «Χριστός ανέστη», με τη συνοδεία των χαρμόσυνων ήχων από το μεγαλύτερο καμπαναριό στον κόσμο με τις 62 καμπάνες και τα 400 σήμαντρα.

Ακολούθησε η αναστάσιμη Θεία Λειτουργία εντός του Καθολικού σύμφωνα με την αγιορείτικη παράδοση και τέλος ακολούθησε η πασχαλινή μοναστηριακή τράπεζα.

default

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων