29/07/2023 29/07/2023 Στην παλαίφατο πάλαι ποτέ γυναικεία Ιερά Μονή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης και της Οσίας Ειρήνης, Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Χρυσοβαλάντου, στα Αποίκια της Άνδρου, τελέσθηκε στις 27 Ιουλίου, για τη μνήμη της Οσίας, Πανηγυρικός Εσπερινός, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συμπαραστατούμενος από Εφημερίους της νήσου και με την παρουσία πολλών...
29 Ιουλίου, 2023 - 12:16
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2023 - 12:32

Άνδρος: Πανηγυρικός Εσπερινός για τη μνήμη της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην ομώνυμη Ιερά Μονή

Διαδώστε:
Άνδρος: Πανηγυρικός Εσπερινός για τη μνήμη της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην ομώνυμη Ιερά Μονή

Στην παλαίφατο πάλαι ποτέ γυναικεία Ιερά Μονή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης και της Οσίας Ειρήνης, Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Χρυσοβαλάντου, στα Αποίκια της Άνδρου, τελέσθηκε στις 27 Ιουλίου, για τη μνήμη της Οσίας, Πανηγυρικός Εσπερινός, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συμπαραστατούμενος από Εφημερίους της νήσου και με την παρουσία πολλών ευσεβών Ανδρίων προσκυνητών και παρεπιδημούντων παραθεριστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προσεκάλεσε τους πιστούς να πορευθούν νοερά στην έρημο, για να συναντήσουν μία ενάρετη Μοναχή, την Ειρήνη, η οποία, με την ασκητική της ζωή, προσείλκυσε και άλλες Μοναχές και με το φιλανθρωπικό της έργο και την αγάπη της προς τον άνθρωπο καθιερώθηκε στη συνείδηση των πιστών, οι οποίοι τιμούν την ενιαύσια μνήμη της με παλλαϊκή συμμετοχή.

Προσέθεσε δε ότι δεν είναι μόνο το αίμα του μαρτυρίου αλλά και τα δάκρυα της μετανοίας που συνιστούν οδοδείκτες στην πορεία μας για μια ενάρετη ζωή.

Μίλησε με συγκινητικά λόγια για τον αείμνηστο Δευτεροκτήτορα της Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, Ελευθέριο Πολέμη, ο οποίος επισκεύασε, συνετήρησε και διέσωσε την σε ερειπιώδη κατάσταση ευρισκόμενη Ιερά Μονή.  Συνεχάρη δε τις κόρες του  Αλίκη και Ιωάννα, οι οποίες συνεχίζουν την πατρώα παράδοση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων