10/05/2024 10/05/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στο Καθολικό της ιστορικής και παλαιφάτου Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής «Αγίας», στην Άνδρο, υπό την πνοή βιαίων ανέμων. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε με τη συλλειτουργική συμμετοχή Εφημερίων των πέριξ κωμοπόλεων και χωρίων, τη συνευχητική παρουσία της Ηγουμενευούσης Μοναχής Παρθενίας, των Αδελφών της ιεράς Μονής...
10 Μαΐου, 2024 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2024 - 13:35

Ανεμόεσσα πανηγύρισε η εν Άνδρω Παλαίφατος Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής

Διαδώστε:
Ανεμόεσσα πανηγύρισε η εν Άνδρω Παλαίφατος Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στο Καθολικό της ιστορικής και παλαιφάτου Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής «Αγίας», στην Άνδρο, υπό την πνοή βιαίων ανέμων.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε με τη συλλειτουργική συμμετοχή Εφημερίων των πέριξ κωμοπόλεων και χωρίων, τη συνευχητική παρουσία της Ηγουμενευούσης Μοναχής Παρθενίας, των Αδελφών της ιεράς Μονής Μοναχής Παναρέτης και Μοναχής Ακυλίνας και των Μοναζουσών από την Ιερά Μονή Πανοράματος Θεσσαλονίκης, και με την παρουσία της Επάρχου Άνδρου κας Άννας Βρεττού, του Δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη, των Αντιδημάρχων κας Άννας Βολίκα και κ. Νικ. Βιδάλη, και πλήθους πιστών, οι οποίοι, παρά την κακοκαιρία, είχαν προσέλθει να συμμετάσχουν στην ενιαύσια πανήγυρι της Μονής.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στην ιστορία της Μονής και τα πολύτιμα κειμήλια που διαφυλάσσει στο πνευματικό της Αρτοφόριο, ευχαρίστησε τον Ευεργέτη κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, ο οποίος χρηματοδοτεί την ανέγερση σύγχρονου Κειμηλιοφυλακείου, τους Ανδρίους Πλοιοκτήτες κ.κ. Αδελφούς Στεφάνου, Παναγιωτάκη και Χαρ. Χαζάπη, για τη στήριξή τους προς την Ιερά Μονή, την Ηγουμενεύουσα Μοναχή Παρθενία για τους ανύστακτους κόπους και την κοπιώδη μέριμνά της για την Ιερά Μονή, τις Μοναχές από την Ιερά Μονή Πανοράματος, οι οποίες,όπως κάθε χρόνο, συνδράμουν στην προετοιμασία της Μονής για την ετήσια Πανήγυρή της και όλους τους παραστάντες Ανδρίους για την αγάπη τους προς τη Μονή, προς τους οποίους απηύθυνε αναστάσιμες ευχές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων