04/07/2022 04/07/2022 Η Τοπική Εκκλησία προέπεμψε την Αδελφή της Ιεράς Μονής Αγίου Βλασίου Τρικάλων, μακαριστή Μοναχή Θεοδότη, (κατά κόσμον Μαρία) Ζαμάνου, προερχομένη εκ Κιάτου Κορινθίας, σήμερα. Στην Εξόδιο Ακολουθία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος στον επικήδειο, αναφερθείς στην προσωπικότητα της μακαριστής επεσήμανε την επίτευξη διττού σκοπού στην ζωή της, αφού και παντρεύτηκε αποκτώντας...
04 Ιουλίου, 2022 - 14:56
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2022 - 16:14

Ανεπαύθη εν Κυρίω η Μοναχή Θεοδότη της Ι.Μονής Αγ. Βλασίου Τρικάλων

Διαδώστε:
Ανεπαύθη εν Κυρίω η Μοναχή Θεοδότη της Ι.Μονής Αγ. Βλασίου Τρικάλων

Η Τοπική Εκκλησία προέπεμψε την Αδελφή της Ιεράς Μονής Αγίου Βλασίου Τρικάλων, μακαριστή Μοναχή Θεοδότη, (κατά κόσμον Μαρία) Ζαμάνου, προερχομένη εκ Κιάτου Κορινθίας, σήμερα.

Στην Εξόδιο Ακολουθία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος στον επικήδειο, αναφερθείς στην προσωπικότητα της μακαριστής επεσήμανε την επίτευξη διττού σκοπού στην ζωή της, αφού και παντρεύτηκε αποκτώντας τέκνα, τα οποία απέδωσε στην κοινωνία ως καλούς και αγαθούς πολίτες, και μετά τον θάνατο του συζύγου της αφιερώθηκε, με όλη την ψυχή και την καρδιά της, στον Κύριο, τον οποίον εκ βρέφους αγάπησε.

Καθ᾿ όλη την διάρκεια του βίου της έζησε χριστιανικά αναχωρώντας για τα επουράνια πλήρης ημερών και αποτελώντας το ιδανικό παράδειγμα για τους συγγενείς και τους οικείους της.

Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχόμενος στην Γερόντισσα Φιλοθέη και την Ι. Αδελφότητα να ζήσουν έτη πολλά και να την θυμούνται!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων