03/06/2021 03/06/2021 Την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 το απόγευμα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας, τελέστηκε Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός με την ευκαιρία της εορτής της μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά από τη Συμφερούπολη της Κριμαίας στην Ιερά Μονή. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης...
03 Ιουνίου, 2021 - 18:16
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2021 - 18:32

Από τη Σιάτιστα ο νέος αδελφός της Παναγίας Δοβρά

Διαδώστε:
Από τη Σιάτιστα ο νέος αδελφός της Παναγίας Δοβρά

Την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 το απόγευμα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας, τελέστηκε Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός με την ευκαιρία της εορτής της μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά από τη Συμφερούπολη της Κριμαίας στην Ιερά Μονή. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ενώ έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Άρτης κ. Καλλίνικος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος και ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο και ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την παρουσία τους.

Στο τέλος τελέστηκε η κουρά (ρασοευχή) του δοκίμου Ιωάννου Μπατσή εκ Σιατίστης, αδελφού της Ιεράς Μονής.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ – “Χειροτονία εις διάκονον του συμπολίτου μας Ιωάννου Μπατσή στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά”

Ο κατά κόσμον Ιωάννης Μπατσής αποτελούσε πνευματικό ανάστημα του μακαριστού π. Βασιλείου Λ. Βασιλείου, εφημερίου απο τη Σιάτιστα, κι έτσι κατά την μοναχική του κουρά που τέλεσε ο Μητροπολίτης ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, έλαβε το όνομα του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού  Ιωάννου του  Θεολόγου.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων