25/08/2020 25/08/2020 Λουκάς Α. Παναγιώτου Σε κατανυκτική και προσευχητική ατμόσφαιρα τιμήθηκε, το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020, η μνήμη του αγίου μάρτυρος Αγαθονίκου και των συν αυτώ Μαρτύρων στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Ελεούσας του Κύκκου. Χοροστατών στον Εσπερινό και τον Όρθρο και Ιερουργών κατά τη θεία Λειτουργία ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, συμπαραστατούμενος από...
25 Αυγούστου, 2020 - 17:34
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2020 - 18:08

Ονομαστήρια Εφόρου Ιεράς Μονής Κύκκου

Διαδώστε:
Ονομαστήρια Εφόρου Ιεράς Μονής Κύκκου

Λουκάς Α. Παναγιώτου

Σε κατανυκτική και προσευχητική ατμόσφαιρα τιμήθηκε, το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020, η μνήμη του αγίου μάρτυρος Αγαθονίκου και των συν αυτώ Μαρτύρων στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Ελεούσας του Κύκκου.

Χοροστατών στον Εσπερινό και τον Όρθρο και Ιερουργών κατά τη θεία Λειτουργία ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, συμπαραστατούμενος από Πατέρες της Μονής Κύκκου και τον άγοντα τα ονομαστήριά του, Έφορο της Μονής Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Αγαθόνικο Κυκκώτη.

Ο π. Αγαθόνικος αποτελεί πνευματικό ανάστημα δύο μεγάλων πνευματικών ανδρών, του Καθηγουμένου της Μονής και σεπτού Ποιμενάρχου της θεοσώστου Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου και του μακαριστού Γέροντος Γαβριήλ, Ηγουμένου της κατεχόμενης, από τους Τούρκους εισβολείς, Μονής του ιδρυτού της Εκκλησίας Κύπρου, Αποστόλου Βαρνάβα.

Δεκάδες πνευματικά παιδιά του π. Αγαθονίκου και πολλοί ευλαβείς προσκυνητές της Ιεράς του Κύκκου Μονής, οι οποίοι τον σέβονται και τον αγαπούν ανηφόρισαν ως τις αυλές της Κυρίας Θεοτόκου για να προσκυνήσουν στην Χάρη της Παναγίας, να συμμετάσχουν στην εορτή και για να του ευχηθούν.

Τα ιερά αναλόγια διακόνησαν, με τις ηδύμολπες φωνές τους και τις μοναδικές αποδόσεις των ύμνων της εορτής, οι καλλικέλαδοι πρωτοψάλτες, στον Εσπερινό, ο εκ Πάφου ορμώμενος Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής Χρίστος Καράλης, στον Όρθρο και τη θεία Λειτουργία, ο πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ναού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, Κυριάκος Ψάλτης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων