30/06/2022 30/06/2022 Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Κρήτης, για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Ανάδειξη -Συντήρηση-Βελτίωση-Προστασία Μνημείων Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος», υποέργο «Αποκατάσταση Ηγουμενείου στο Μετόχι του Αγίου Αντωνίου στο Βένι Αμαρίου», προϋπολογισμού 150.000 Ευρώ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης. Η Μονή...
30 Ιουνίου, 2022 - 10:14
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2022 - 10:16

Αποκατάσταση του Ηγουμενείου στο Μετόχι του Αγίου Αντωνίου στο Βένι Αμαρίου

Διαδώστε:
Αποκατάσταση του Ηγουμενείου στο Μετόχι του Αγίου Αντωνίου στο Βένι Αμαρίου

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Κρήτης, για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Ανάδειξη -Συντήρηση-Βελτίωση-Προστασία Μνημείων Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος», υποέργο «Αποκατάσταση Ηγουμενείου στο Μετόχι του Αγίου Αντωνίου στο Βένι Αμαρίου», προϋπολογισμού 150.000 Ευρώ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης.

Η Μονή αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αρκαδίου, χρονολογείται τουλάχιστον από το 18ο αιώνα και είναι συνολικού εμβαδού 75 τετραγωνικών μέτρων. Το κτίριο παρουσιάζει φθορές, λόγω της μακροχρόνιας εγκατάλειψής. Με τις εργασίες αποκατάστασης το Ηγουμενείο θα καταστεί λειτουργικό και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες διαβίωσης ενός μοναχού, χωρίς να αλλοιώνεται η μορφή του υφιστάμενου κτιρίου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, που με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης θα υλοποιήσουμε το έργο της αποκατάστασης του Ηγουμενείου στο μετόχι του Αγίου Αντωνί-ου στο Βένι Αμαρίου, που αφορά ένα τόσο σημαντικό πολιτιστικό μνημείο του τόπου μας. Μέσα από τις προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης, βελτίωσης και προστασίας θα αναβαθμιστεί το αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό περιβάλλον, θα αξιοποιηθεί η πολιτιστι-κή μας κληρονομιά στο πλαίσιο των εθνικών και ευρωπαϊκών πολιτικών και θα εμπλου-τιστεί το τουριστικό μας προϊόν, αλλά και συνολικά η εμπειρία του επισκέπτη του τόπου μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων