23/08/2022 24/08/2022 Με κατάνυξη εορτάστηκε η Απόδοσις της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιστορική Ιερά Μονή των «πέντε οσπητίων» – Μεγάλης Παναγίας (1586).  Οι πιστοί κατά τον εορτασμό της Θεομητορικής εορτής θαύμασαν τις τοιχογραφίες του Καθολικού οι οποίες καθαρίζονται και αποκαθίστανται. Τη Δευτέρα 22 Αυγούστου τελέσθηκε υπαίθριος πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ....
23 Αυγούστου, 2022 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2022 - 14:04

Ι.Μ. Σάμου: Αποκαθίστανται οι τοιχογραφίες στο Καθολικό της Ι.Μ. Μεγάλης Παναγιάς

Διαδώστε:
Ι.Μ. Σάμου: Αποκαθίστανται οι τοιχογραφίες στο Καθολικό της Ι.Μ. Μεγάλης Παναγιάς

Με κατάνυξη εορτάστηκε η Απόδοσις της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιστορική Ιερά Μονή των «πέντε οσπητίων» – Μεγάλης Παναγίας (1586).  Οι πιστοί κατά τον εορτασμό της Θεομητορικής εορτής θαύμασαν τις τοιχογραφίες του Καθολικού οι οποίες καθαρίζονται και αποκαθίστανται.

Τη Δευτέρα 22 Αυγούστου τελέσθηκε υπαίθριος πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου με την παρουσία πλήθους πιστών, ιερέων αλλά και του νέου Καθηγούμενου της Ιεράς Μονης.  Εψάλησαν τα Εγκώμια της Παναγίας και έγινε η περιφορά του Επιταφίου γύρω από το Καθολικό της Ιεράς Μονής.

Ο ιεράρχης είπε στους πιστούς «να στρέψουμε προς την Παναγία μας τις παρακλήσεις και τις προσευχές μας ώστε με την παντοδύναμη μεσιτεία της να ελκύσει το Θεϊκό έλεος του Υιού της και στην δική μας αμαρτωλή ζωή και να μας οδηγήσει με ασφάλεια στο δρόμο της σωτηρίας και της αγιότητος».

Ανήμερα της εορτής της Απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου,  τελέστηκε Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία Ιερουργούντος του Μητροπολίτη Σάμου μας ο οποίος αναφέρθηκε «στο Ζωντανό παράδειγμα της πνευματικής ζωής της Θεοτόκου παρουσιάζεται ενώπιόν μας για μίμηση.

Καλούμαστε να αποτινάξουμε την πνευματική ραθυμία και μέσα στον αγιασμένο χώρο της Εκκλησίας να εργασθούμε με πολλή προθυμία για την ελευθερία από τα αμαρτωλά πάθη, την κατάκτηση των θεοειδών αρετών και την ενοίκηση της Θ. Χάριτος στην Καρδιά μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων