27/05/2020 27/05/2020 Στην Ιερά Μονή Αγίων Αγγέλων Λέρου εψάλη ο Αναστάσιμος Εσπερινός της Αποδόσεως του Πάσχα και στη συνέχεια τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου και τη Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιος συμπαραστατουμένου υπό του αρχιμανδρίτου Γεδεών, παρουσία της Ηγουμένης Παρασκευής και της μοναχής Ευλογίας. Στο ιερό αναλόγιο έψαλλε...
27 Μαΐου, 2020 - 14:13
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2020 - 14:14

“Απόψε βροντοφωνάζουμε όλοι μαζί Χριστός Ανέστη”

Διαδώστε:
“Απόψε βροντοφωνάζουμε όλοι μαζί Χριστός Ανέστη”

Στην Ιερά Μονή Αγίων Αγγέλων Λέρου εψάλη ο Αναστάσιμος Εσπερινός της Αποδόσεως του Πάσχα και στη συνέχεια τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου και τη Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιος συμπαραστατουμένου υπό του αρχιμανδρίτου Γεδεών, παρουσία της Ηγουμένης Παρασκευής και της μοναχής Ευλογίας.

Στο ιερό αναλόγιο έψαλλε ο ιεροψάλτης Γεώργιος Γαμπιέρης, απόφοιτος της Πατμιάδος Εκκλησιαστικής Σχολής.

Κατά τον Εσπερινό και την Θεία Λειτουργία παρέστη ο Δήμαρχος κ. Μ.Κόλιας, η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος ΔΟΠΑΙΣΑΠ κα Μ.Κανάρη καθώς και πολλοί πιστοί, αρκετοί εκ των οποίων μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Στο θείο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης είπε ότι «το φετινό Πάσχα ήταν διαφορετικό καθώς, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, με άδεια στασίδια, χωρίς πιστούς. Απόψε όμως οι Έλληνες και όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ανά την Οικουμένη, είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν την Ανάσταση του Θεανθρώπου. Σε όλες τις εκκλησίες, τελέστηκε πανηγυρική αναστάσιμη ακολουθία παρουσία πιστών, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας. Ήρθε ο ιός να ταράξει τον άνθρωπο, «Κύριος οίδε». Όμως απόψε βροντοφωνάζουμε όλοι μαζί ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !».

Τέλος ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε την Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παρασκευή, την μοναχή Ευλογία, τον Δήμαρχο, και όλο το εκκλησίασμα που παραβρέθηκαν σ’ αυτή την ωραία Αναστάσιμη Ακολουθία.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

 

Δείτε φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων