23/10/2022 24/10/2022 Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 επί την Ιερά μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων. Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτουργήσαν ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημος Πόγκας, ο Γέροντας της Ιεράς Μονής Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημος...
23 Οκτωβρίου, 2022 - 18:41
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2022 - 6:06

Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στην Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης

Διαδώστε:
Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στην Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης

Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 επί την Ιερά μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτουργήσαν ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημος Πόγκας, ο Γέροντας της Ιεράς Μονής Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημος Γιαννακόπουλος, ο Πανοσ. Αρχιμ. Αντώνιος Αγγελόπουλος, ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Αντωνίου και οι Διάκονοι Στυλιανός Πεταχτήε και Ιωάννης Τσακλάνος.

Τον θείο λόγο κήρυξε διδακτικά με την θεολογική σοφία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ και ευχήθηκε προς τους παριστάμενους πιστούς που συμμετείχαν στην κατανυκτική Θεία Λειτουργία στην οποία απέδωσαν με το μελωδικό και κατανυκτικό ύφος τους ύμνους ο καλικέλαδος χορός των μοναζουσών της Ιεράς Μονής με την παρουσία της Καθηγουμένης Συγκλιτικής Μοναχής.

(Φωτογραφίες: Μαρία Βυζανιάρη – Γεώργιος Γκίκας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων