11/12/2022 12/12/2022 Σε κλίμα κατανυκτικό και με την αρμόζουσα μοναστηριακή τάξη τελέσθηκε η Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στο καθολικό της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης την Κυριακή των Αγίων Προπατόρων, 11 Δεκεμβρίου 2022. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με συλλειτουργούς τους Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημο Πόγκα,...
11 Δεκεμβρίου, 2022 - 17:29
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2022 - 4:38

Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στην Κύμη

Διαδώστε:
Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στην Κύμη

Σε κλίμα κατανυκτικό και με την αρμόζουσα μοναστηριακή τάξη τελέσθηκε η Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στο καθολικό της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης την Κυριακή των Αγίων Προπατόρων, 11 Δεκεμβρίου 2022.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με συλλειτουργούς τους Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημο Πόγκα, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Νικόδημο Γιαννακόπουλο Γέροντα της Ιεράς Μονής και Ηγούμενο Ιερας Μονής Τιμίου Προδρόμου Καρυών – Αχλαδερής και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Μετα το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ευχήθηκε με τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς τους συμμετέχοντες πιστούς που προσήλθαν και μετείχαν της λειτουργικής και κατανυκτικής συνάξεως στην οποία απέδωσαν τους θαυμάσιος ύμνους ο μελωδικός χορός των μοναζουσών της Ιεράς Μονής με την παρουσία της Καθηγουμένης της Iεράς Mονής Συγκλητικής μοναχής μετά της συνοδείας της.

(Φωτογραφίες: Γεώργιος Γκίκας – Μαρία Βυζανιάρη)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων